Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

... για την "Αίθουσα Σύνταξης" της ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καρφιά, τρακ αλλά ζωντάνια
στην πρεμιέρα της «Αίθουσας Σύνταξης»
στην μετά Καπάκο εποχή


Με ζωντανή εκπομπή απάντησε ο Λάμπης Ταγματάρχης θέλοντας να δείξει ότι μπορεί να κάνει δημοσιογραφικό κουμάντο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς τον Σταύρο Καπάκο της Αυγής, τον οποίο απέπεμψε προ δεκαπενθημέρου αφού ειχαν έντονα συγκρουστεί για ζητήματα ουσίας αλλά και μη.

Στην πρεμιέρα της εκπομπής πολλοί (κυρίως οι δεξιοί) εστιάστηκαν σεξιστικά στην νεαρή Νατάσα Γιάμαλη της "Αυγής", ένα νέο 30χρονο κορίτσι που στάθηκε πάντως καλά χτες το βράδυ - οι «αντιπολιτευόμενοι» κυκλοφόρησαν προσωπικές αναρτήσεις της από το διαδίκτυο με φωτογραφίες από καλοκαιρινές διακοπές για να προβάλουν κακόπιστα τα φυσικά της προσόντα ή την παρουσίασαν σαν «φωνή του κόμματος».

Στο πάνελ ήταν συντονιστής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος,  πλαισιομένος  από τους Μανώλη Κοττάκη, την Ερρικα Βαλιάνου, τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, τη Νατάσα Γιάμαλη, τη Νικόλ Λειβαδάρη (πρώην συνεργάτιδα της Ελλης Στάη) και άλλους. Κανονικά μετέχει και η Πηνελόπη Γαβρά, που έλειπε όμως χτες επειδή θα βραβευόταν.

Στην αρχική σύνθεση της ομάδας υπήρχαν ο Δημήτρης Τρίμης και ο Γιώργος Καπόπουλος, που τελικά είπαν ‘όχι’ οπότε αντικαταστάθηκαν από την  Έρρικα Βαλιάνου και τη Νικόλ Λειβαδάρη.

Στα σχόλια που ακούστηκαν προς εσωτερική και εξωτερική κατανάλωση ήταν του Παναγιωτόπουλου όταν μνημόνευσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, τον Λάμπη Ταγματάρχη, στον οποίο απέδωσε τον τίτλο «Αίθουσα Σύνταξης», σαν μια ιδέα εκπομπής όπου ο κόσμος θα παρακολουθεί την παραγωγή ειδήσεων όπως (υποτίθεται) πραγματικά συμβαίνει. Ο Μανώλης Κοττάκης έκανε και το ας πούμε λογοπαίγνιο «Από έναν Ταγματάρχη, τι θα περίμενες εκτός από το να δώσει το παράγγελμα για σύνταξη και ανασύνταξη;» Σε ετοιμότητα ο Παναγιωτόπουλος αντέτεινε «ναι, αλλά δεν είμαστε τάγμα». Αλλο σχόλιο ακούστηκε σε σύνδεση με την αρχισυνταξία όπου ο συνάδελφος είπε «δεν θέλω να πω την προσωπική μου γνώμη γιατί κάποιοι την έχουν και στημένη» (προφανώς για να σχολιάσουν αρνητικά πολιτικές θέσεις).

Γενικώς, οι πρώτες εντυπώσεις για την «Αίθουσα Σύνταξης» θα έλεγε κανείς ότι είναι μάλλον θετικές, υπό την έννοια ότι η ΕΡΤ προσπάθησε να αποδείξει ότι αναπνέει και είναι ζωντανή...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου