Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

... ελέγχεται ο εκδότης Φιλιππάκης και αντιδρά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οταν ελέγχεται ο Φιλιππάκης,
την «πέφτει» στον Νίκο Παππά


Στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία βρίσκονται οι λογαριασμοί του εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη.

Η έρευνα άρχισε -με καθυστέρηση αρκετών ετών- μετά από επώνυμη καταγγελία του γενικού διευθυντή των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», Παναγιώτη Τζένου.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης, που είχε χειριστεί την υπόθεση της Proton με τα θαλασσοδάνεια στα media, φαίνεται ότι έχει δώσει εντολή προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι συναλλαγές του φυγόδικου επιχειρηματία Π. Κυριακίδη με τον εκδότη της «Δημοκρατίας».

Ο τελευταίος, ο οποίος υπήρξε εκτός από συνέταιρος και σύμβουλος του απατεώνα Κυριακίδη, ελέγχεται και για τον τρόπο με τον οποίο μεταβιβάστηκαν εν μια νυκτί τα σήματα των εφημερίδων στις εταιρείες του Φιλιππάκη, την περίοδο που η Δικαιοσύνη διενεργούσε έρευνα για το σκάνδαλο της Proton, αλλά και την ώρα που το ελληνικό Δημόσιο είχε στραφεί κατά της ΝΕΠ Εκδόσεις, προκειμένου να διασφαλίσει τη μη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων.

Προκαλεί δε εντύπωση το γεγονός ότι, από τη στιγμή που ξεκίνησε ο έλεγχος για τον Φιλιππάκη, η εφημερίδα «Δημοκρατία» εντελώς συμπτωματικά ξεκίνησε τα «ρεπορτάζ» για την υπόθεση Proton, αλλά και τις ταυτόχρονες επιθέσεις στον Ν. Παππά. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ενοχληθεί από την παρασκηνιακή εμπλοκή στο θέμα των αδειών των Τσέχων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι με τη μεσολάβηση του μικρομετόχου Δημήτρη Μελισσανίδη (με τον οποίο ο Φιλιππάκης διατηρεί προνομιακές σχέσεις), έριξαν δίχτυα στον Ομιλο Alpha του Δ. Κοντομηνά για συνεργασία.

Η αντίδραση του Μαξίμου σε αυτή την εξέλιξη υπήρξε άμεση, με αποτέλεσμα η «Δημοκρατία» να «στοχοποιήσει» τον Νίκο Παππά, καθώς το deal δεν προχώρησε.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου