Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

... τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα της Αττικής ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο ραδιοφωνικός χάρτης της Αθήνας
«part I τα ειδησεογραφικά»


Το ραδιόφωνο δεν είναι τηλεόραση, είναι πιο ευέλικτο (πρώτον) και, ίσως, πιο ενημερωτικό (δεύτερον). Και σίγουρα δεν παρουσιάζει τα διαλυτικά φαινόμενα των τηλεοπτικών καναλιών. Ας δούμε σήμερα τα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα της Αττικής και συνεχίζουμε μέσα στην εβδομάδα ανά κατηγορία μουσικών.

Real FM 97.8
Παραμένει ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοσταθμός. Νέο πρόσωπο στη συχνότητα ο Δημήτρης Καμπουράκης, στη θέση της Κάτιας Μακρή που αποχώρησε για το Star. Ιδιοκτησίας Χατζηνικολάου-Κουρή, παρατηρούνται καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, που αυτή τη στιγμή προσεγγίζουν τους τρεις μήνες. Το τελευταίο διάστημα ακούγεται κάπως... κουρασμένο.

ΣΚΑΪ 100.3
Γιάννης Αλαφούζος και τα πρωτοπαλίκαρά του, Αρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου τα πρωινά. Ειδικά ο Άρης κάνει εκπομπή λες και βρίσκεται σε επαρχιακό καφενείο απλωμένος σε τρεις καρέκλες. Στις 11 με 12 ακούμε το δίδυμο Τάκη Χατζή και Γιώργου Παπαχρήστου, ώστε να συνεχιστεί το... υψηλού επιπέδου πρόγραμμα. Με ακροαματικότητες πέριξ του 9% και με εκπομπές που άλλες αξίζουν (Τσίμας, Βίδου) και άλλες δεν ακούγονται (Βουλαρίνος).

Alpha 98.9
Δήμος Βερύκιος τα πρωινά. Αυτό αρκεί. Αλλωστε δεν έχει και πολλά να μας παρουσιάσει τις επόμενες ώρες (ποιος, ο Παπανώτας;). Ας το επαναλάβουμε: έχουμε την αίσθηση πως ούτε στον ίδιο τον όμιλο Alpha δεν ενδιαφέρονται για το ραδιόφωνό τους.

Flash 96
Δεν είναι ακριβώς αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο, έστω κι αν έτσι ξεκίνησε. Ειδησεογραφικό πρόγραμμα τα πρωινά, μουσικό το απόγευμα από τα παιδιά του διαδικτυακού toradiofono.gr. «Φτωχό» προς το παρόν, δεν εντυπωσιάζει το κοινό. Απαιτείται υπομονή.

Βήμα 99.5
Θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του... Σκάι 100.3 αλλά δύσκολα θα το πετύχει. Δεν βοηθούν και τα οικονομικά, η κατάσταση στον ΔΟΛ είναι απελπιστική. Ειδησεογραφικός τα πρωινά, μουσικός από το μεσημέρι και μετά, δεν είναι πλέον καλό ραδιόφωνο στα ενημερωτικά του. Διάφορα ακούγονται για πώλησή του τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρουμε. Κάτι για Μαρινάκη διαβάζουμε...

Παραπολιτικά 90.1
Πειραιάς, Ολυμπιακός, Κουρτάκης, εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ενας είναι ο πρόεδρος! Το ραδιόφωνο της ορθόδοξης Κεντροδεξιάς (προς ακόμα πιο δεξιά), με καλές εκπομπές (τα πρωινά) και λιγότερο... καλές (τα μεσημερο-απογεύματα). Μπήκε με ορμή αλλά δεν έχει καταφέρει πολλά πράγματα.

Αθήνα 9.84
Και όμως το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας ζει. Σε χαμηλές πτήσεις κινείται, αν δεν ανέβηκε κάπως από τις τελευταίες ακροαματικότητες στις οποίες συμμετείχε, θα βρίσκεται ακόμα γύρω στο 1%. Πλουραλιστικό πάντως δεν το λες, ο Γιώργος Καμίνης είναι ο πρώτος δήμαρχος που το καταφέρνει, να του το αναγνωρίσουμε.

Πρώτο Πρόγραμμα
Το δημόσιο ειδησεογραφικό ραδιόφωνο το οποίο ακούγεται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θέλει δουλειά πολλή μετά το λουκέτο των Σαμαρά-Βενιζέλου, δείχνει όμως να στέκεται στα πόδια του σιγά σιγά.

105.5 Στο Κόκκινο
Το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να είναι ραδιόφωνο όλης της Αριστεράς. Χωρίς τον Κώστα Αρβανίτη πλέον, ψάχνει να βρει τον κυματισμό του. Κινείται κι αυτό σε πολύ χαμηλά επίπεδα ακροαματικότητας - σύμφωνα με τις μετρήσεις της Bari-Focus, δεν ξεπερνά το 3%. Λείπουν πολλά πράγματα από το σταθμό.

Action 104.6
Το ραδιόφωνο του τηλεοπτικού Action 24 θέλει να λογίζεται λιγότερο ως ενημερωτικό και περισσότερο ως μουσικό. Χωρίς πολλές εκπομπές και χωρίς πολλή ενημέρωση εδώ που τα λέμε. Δεν θα συντονιστείς σε αυτό αν συμβεί κάποιο μεγάλο γεγονός.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου