Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Είναι αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ή προφητεία κι εκβιασμός;

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Μου φαίνεται πως θα ξεχάσουμε και τη δουλειά μας έτσι όπως πάμε...

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το δημοσιογραφικό story έχει εν τάχει ως εξής: Στις 11 Νοεμβρίου, η Κατερίνα Καττή, δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ, δημοσιεύει στο Documento ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη Novartis με τίτλο «Η ώρα της κρίσης για τον διπρόσωπο προστατευόμενο μάρτυρα…». Δείτε το ΕΔΩ.

Αυτό το ρεπορτάζ λοιπόν μετά από δύο μήνες επιβεβαιώνεται. Και ο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες μπήκε στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων ως ύποπτος και ποινική δίωξη εναντίον του ασκήθηκε και πιθανότατα τα στοιχεία αυτά να προήλθαν από την Αμερική.

Δεν θα μπω στην ουσία της υπόθεσης, παραμένω αυστηρά στο δημοσιογραφικό σκέλος της, αυτό που αφορά στα ΜΜΕ. Το ρεπορτάζ λοιπόν της Κατερίνας Καττή αποδεικνύεται 100% ακριβές. Και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, από τα γεγονότα, όχι επειδή προσωπικά θεωρώ την Καττή την καλύτερη δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ στη χώρα μας.

Τι έχουμε να πούμε λοιπόν; Αποτελεί επιτυχία της ή αποτελεί προφητεία; Ήταν ρεπορτάζ ή εκβιασμός; Είναι αστείο και να το συζητάμε νομίζω. Εκτός αν θέλουμε οι δημοσιογράφοι να βγάζουμε μόνο δελτία τύπου.

Δείτε και το παρακάτω δημοσίευμα του Γιάννη Κουρτάκη από τα Παραπολιτικά του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου. Δύο ημέρες πριν τα γεγονότα του αεροδρομίου. Είναι ρεπορτάζ επιτυχημένο και αυτό ή προφητεία;

Σας παρακαλώ, μην ξεχάσουμε και τι σημαίνει δημοσιογραφία επειδή κάποιοι το έχουν ξεχάσει ήδη παίζοντας άλλα παιχνίδια...


---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου