Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Οφείλονται 100 εκατομμύρια ευρώ από το Αγγελιόσημο;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Πνίγουν την αλήθεια
σε ΕΣΗΕΑ - ΕΔΟΕΑΠ με λογοκρισία


Επιχείρηση αποπροσανατολισμού του δημοσιογραφικού κλάδου και της κοινής γνώμης από την μεγάλη διαχρονική ληστεία στον ΕΔΟΕΑΠ και στην ΕΣΗΕΑ και από άλλα μεγάλα θέματα είναι σε εξέλιξη. Περισσότερα από 100 εκ. ευρώ από αγγελιόσημο για διαφημίσεις, ισολογισμούς ομολογείται πλέον ότι μένουν στα αζήτητα, όπως και οφειλές από εργοδότες και διαφημιστές. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.

Την ύπαρξη των ποσών υποχρεώνονται τώρα μέσα στο αδιέξοδο τους, να παραδεχτούν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αλλά και ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. όπως προκύπτει και από την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ. Το ζητούμενο είναι, που βρίσκονται και ποιος τα μπλοκάρει.

Οι γνωστοί πρόθυμοι στην πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης τα έχουν χαμένα και τρέχουν να κρυφτούν, καθώς έρχεται ο νέος τυφώνας,που ξηλώνει ότι έχει απομείνει από δικαιώματα, ατομικές ελευθερίες και ΣΣΕ των εργαζομένων και στην ενημέρωση και οδηγούν σκόπιμα σε διάσπαση τον κλάδο, μήπως και φορτώσουν αλλού τις ευθύνες τους. Πέφτουν όμως έξω.

Σε αυτό αποσκοπούν και οι επιλογές με το σχέδιο τους για αναθεώρηση άρθρων του καταστατικού, καθώς και οι λίστες προγραφών για διαγραφές ενοχλητικών, απογοητευμένων, ανέργων, απλήρωτων και συνταξιούχων(..!) τις οποίες έχουν ετοιμάσει. Νομίζουν ότι θα αλλάξουν την ατζέντα.

Είναι όμως τέτοιος ο πανικός τους που, επιβάλουν και λογοκρισία, ενώ εκδίδουν παραπλανητικά δελτία τύπου, στα οποία γράφουν ότι τους βολεύει. Ουδείς τους πιστεύει.

Πάντως η νέα επέλαση Βρούτση σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων στην ουσία τους βολεύει και γι αυτό δεν λένε κουβέντα. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη υπογράψει με το παλιό σύστημα Παππά αμφιλεγόμενες επιχειρησιακές συμφωνίες και έχει αποδεχτεί μια ΚΥΑ για το Δημόσιο την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, που είναι στο χέρι της κάθε κυβέρνησης να την αλλάξει!...

Στα ιδιωτικά ΜΜΕ η ίδια παρέα έχει παραδώσει τους συντάκτες στην εργοδοτική ασυδοσία.

Η λογοκρισία συνίσταται στην ανυπαρξία πρακτικών στο ΔΣ για να μην φαίνονται και κάποιες.. δουλειές τους. Κατασκευάζουν δικά τους. Έχουν στήσει μηχανισμό παραδιοίκησης. Το επιχείρησαν και την Πέμπτη στο Μικτό Συμβούλιο. Ζουν με την αυταπάτη ότι έτσι θα κρύψουν:

- την αλήθεια για τις μαύρες τρύπες, που έχουν προκαλέσει στα οικονομικά της Ένωσης, μαγειρεμένους ισολογισμούς, εκατομμύρια που οφείλουν εργοδότες, όσα συμβαίνουν στα ιδρύματα, στα ακίνητα, με τα αποθεματικά κ.α.

- την επιμονή της πλειοψηφίας του ΔΣ να μείνει η εργοδοτική εισφορά ΕΔΟΕΑΠ στο 2% και να παραμείνει ο νόμος που την διοχετεύει μόνο στην περίθαλψη, όπως τα συμφώνησαν με τους εργοδότες και τον Πετρόπουλο. Σε πρώτη φάση μειώνουν το εφάπαξ μέχρι να το κόψουν και οι επικουρικές απλώς είναι στον αέρα.

- την βαριά ευθύνη τους για τις μειώσεις συντάξεων και τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

- την ολοκληρωτική κοροϊδία για την δήθεν διεκδίκηση καταβολής των δώρων σε συνταξιούχους καθώς και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με τους λανθασμένους χειρισμούς τους.

- το θλιβερό παρασκήνιο με το δημοσιογραφικό δίκτυο προπαγάνδας που ιδρύεται με κεφάλαια Σόρος - Αντενάουερ, ώστε να επιβάλουν στην κοινή γνώμη φιλονατοικές και αλυτρωτικές θέσεις για όσα ακολουθούν μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Πρωταγωνιστούν τρείς Ενώσεις Συντακτών Μακεδονίας. Η μία είναι η δική μας με έδρα την Θεσσαλονίκη και οι άλλες δύο από τους βόρειους γείτονες. Μαζί τους και η ΠΟΕΣΥ με την ΕΣΗΕΑ να συμφωνεί αλλά να ζητάει αναβολή της ημερομηνίας για ξεκάρφωμα!..

- την ολοκληρωτική εκχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων των συντακτών στους εργοδότες και στη ίδρυση Εταιρίας, με υποδείξεις κυβερνητικών συμβούλων. Να τα παραδώσουν δηλαδή στους εργοδότες και να κουρεύονται οι εργαζόμενοι!.. Το… μυαλό για όλα αυτά είναι σύμβουλος του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, που είχε πρωταγωνιστήσει προ ετών, στην μεταφορά της δημοσίευσης των ισολογισμών από τις εφημερίδες στο site του ΕΒΕΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν έσοδα ο ΕΔΟΕΑΠ, η ΕΣΗΕΑ αλλά να «μπουν μέσα» μικρές εφημερίδες κυρίως εβδομαδιαίες και οι οικονομικές, που βρήκαν την ευκαιρία για απολύσεις.


Nα το υπενθυμίσουμε και πάλι: Τι λένε αυτοί που τους ψήφισαν;

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου