Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στους ραδιοσταθμούς του Real Group
«REAL FM 97,8 » και «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 93,2»

Ένωση Τεχνικών
Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Μετά την αδιάλλακτη στάση και την επιλογή της διοίκησης του Real Group να μην προσέλθει σε διάλογο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αποφάσισε την πραγματοποίηση των δυο εξαγγελθέντων εικοσιτετράωρων απεργιακών κινητοποιήσεων:
Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8» από την 07.00η ώρα του Σαββάτου 7ης Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και την 07.00η ώρα της Κυριακής 8ης Σεπτεμβρίου 2019.
Στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (πρώην ORANGE) 93,2», από την 06.00η ώρα της Δευτέρας 9ης Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και την 06.00η ώρα της Τρίτης 10ης Σεπτεμβρίου 2019.

Κυκλωτική κίνηση Μαρινάκη στα media

Σε μήλον της έριδος εξελίσσεται η Forthnet. Ενώ οι τράπεζες ακολούθησαν μια εξαντλητική διαδικασία ανεύρεσης επενδυτή, χωρίς αποτέλεσμα, η εταιρεία, αντί να καταρρεύσει, όπως αρχικώς πίστευαν πολλοί, σήμερα αποτελεί τον επόμενο στόχο του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Η εταιρεία του επιχειρηματία Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, η οποία ελέγχει το One, το «Βήμα» και τα «Νέα», κατέθεσε, εκτός της διαδικασίας των τραπεζών, πρόταση για την εξαγορά της εταιρείας. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν τη διαδικασία των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, όπως έκαναν στο παρελθόν με εταιρείες που δεν έδειξαν ουσιαστικό ενδιαφέρον. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μήνες, αλλά η πρόταση της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ είναι τέτοια που δεν μπορεί να αγνοηθεί, για να εξυπηρετηθούν άλλοι στόχοι από την πλευρά των τραπεζών. Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για τη Forthnet είχαν στο παρελθόν, μέσω της εταιρείας Nomura, που είχε εξουσιοδοτηθεί από τις τράπεζες για να αναζητήσει επενδυτή, το σχήμα Vodafone/Wind και πριν από λίγο καιρό ο ΑΝΤ1 σε συνεργασία με την Blackstone.

Και για τους ασφαλισμένους
του ΕΔΟΕΑΠ η ρύθμιση των 120 δόσεων

Δυνατότητα διακανονισμού των ασφαλιστικών εισφορών τους σε 120 δόσεις δίδει ο ΕΔΟΕΑΠ στους ασφαλισμένους του ανέργους, εν επισχέσει καθώς και σε όλους όσοι τελούν σε καθεστώς προαιρετικής ή κατ’ εξαίρεση ασφάλισης.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του ΔΣ, οι εν λόγω ασφαλισμένοι μπορούν να υπαχθούν στο καθεστώς των (έως) 120 δόσεων, με επιτόκιο 3%. Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα άτοκης εξόφλησης για διακανονισμό έως 12 μηναίων δόσεων. Εκτός ρύθμισης τίθενται όσοι δεν καταβάλουν δύο δόσεις, καθώς και όσοι δεν καταβάλουν τρέχουσες εισφορές (του 2019).
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 είτε προσερχόμενοι στον ΕΔΟΕΑΠ (Σισίνη 18, Αθήνα, στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, 8.00-16.00) ώστε να υποβάλουν την αίτηση ένταξής τους είτε αποστέλλοντας το αίτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@edoeap.gr. Περαιτέρω διευκρινίσεις παρέχει ο τομέας Ασφάλισης και Επικοινωνίας (τηλ. 210 7264700 – επιλογή 2 και στη συνέχεια 3).

Τηλεοπτικά δικαιώματα:
Κάτω 45 εκ. ευρώ το φετινό
πρωτάθλημα της Super League

Και υψηλό κόστος και ήσσονος σημασίας θέαμα. Η αξία της Super League υποβαθμίζεται διαρκώς, σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των ομάδων, που παραμένουν εξωπραγματικές, με την ΕΡΤ να δίνει πέρυσι υψηλά συμβόλαια, ανεβάζοντας το κόστος δικαιωμάτων του πρωταθλήματος με λιγότερες ομάδες. Το σχέδιο υποστήριξης των ΠΑΕ ανήκει στον πρώην υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, το οποίο υιοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επί της ουσίας είχε ως σημείο αναφοράς την ενίσχυση των ομάδων μέσω της ΕΡΤ από το 2018.
Το ελληνικό πρωτάθλημα της Super League εκτιμάται πως θα κοστίσει τελικά σε Nova και ΕΡΤ λίγο κάτω από 45 εκατ. για τη σεζόν 2019 – 2020, για τις 13 ομάδες που υπάρχουν συμβόλαια. Στο κόστος δεν περιλαμβάνεται ο ΠΑΟΚ. Τη σεζόν 2018 – 2019, με 16 ομάδες στη Super League, το κόστος ήταν 50 εκατ. ευρώ. Ήταν η σεζόν που μπήκε η ΕΡΤ με επτά ομάδες. Το 2017 – 2018, την τελευταία περίοδο κεντρικής διαχείρισης Nova, ήταν λιγότερο από 45 εκατ. ευρώ.

Εκτός OPEN και η Νικόλ Λειβαδάρη

Εκτός OPEN βρέθηκε και η Νικόλ Λειβαδάρη που ήταν αρχισυντάκτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στην εκπομπή της Έλλης Στάη. Αυτό σημαίνει ότι τελειώνει οριστικά κάθε συνεργασία και της Έλλης Στάη με το κανάλι και δεν θα κάνει ούτε εκπομπή;
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου