Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αθωώθηκε ο Αλέξανδρος Σταματίου

Αθώος κρίθηκε από Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το πρωί της Πέμπτης (26 Σεπτεμβρίου) ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου, ο οποίος συνελήφθη στις 23 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας εκκένωσης της κατάληψης με πρόσφυγες του κλειστού σχολείου της οδού Πρασσά στα Εξάρχεια. Ο φωτορεπόρτερ παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΕΦΕ και την καθυστερημένη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Στα χέρια του ΕΔΟΕΑΠ
επανήλθε το κτήριο της οδού Σισίνη

Στην πλήρη κυριότητα του ΕΔΟΕΑΠ επανήλθε το (κεντρικό) κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18, Αθήνα), το οποίο είχε δεσμεύσει μεγάλη ιδιωτική κλινική για οφειλές 1,250 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, με τη δικαστική απόφαση 4362/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έγινε δεκτή η αίτηση του Οργανισμού για την εξάλειψη της προσημείωσης υποθήκης, όπως προκύπτει και από το σχετικό πιστοποιητικό του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών (25810/18.9.2019). Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο είχε δεσμευθεί από την εν λόγω κλινική για οφειλές, όταν ο Οργανισμός αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αποδεσμεύθηκε κατόπιν εξόφλησης με σημαντική έκπτωση, ύστερα από επίπονες και σκληρές διαπραγματεύσεις της διοίκησης. 

Προκλητικά παράνομη απόλυση
στον ραδιοσταθμό "SPORT 24"

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την διοίκηση του ραδιοσταθμού για την προκλητικά παράνομη απόλυση εργαζόμενου τεχνικού στο σταθμό τη μέρα της Πανεργατικής απεργίας, επειδή συμμετείχε στη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει οι Ενώσεις των ΜΜΕ. Ο συνάδελφος απολύεται εξαιτίας της ιδιότητάς του ως μέλος της ΕΤΕΡ, πράγμα που θα αποτελέσει μπούσουλα για τα αφεντικά για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τον υπό ψήφιση νόμο Βρούτση για τα ηλεκτρονικά μητρώα των Συνδικάτων και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Η στάση της εργοδοσίας έχει τη δική της ταξική λογική αφού επιδίωξη όλων των αφεντικών είναι να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς, για να δουλεύουμε με ψίχουλα ενισχύοντας την ανάπτυξή τους. Αυτό άλλωστε είναι το δικό του δίκιο, αυτός είναι ο νόμος για κάθε κεφαλαιοκράτη.

Με 450 χιλιάδες ευρώ
η ΕΡΤ πήρε το παγκόσμιο Στίβου

Η ΕΡΤ λοιπόν απέκτησε από την EBU, τα δικαιώματα μετάδοσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου που θα διεξαχθεί στη Ντόχα του Κατάρ. Ξεκινάει 27 Σεπτεμβρίου και η αυλαία πέφτει στις 6 Οκτωβρίου. Η απόκτηση των δικαιωμάτων έγινε έναντι ποσού ύψους 450 χιλιάδων ευρώ. Υπενθυμίζουμε (ΕΔΩ) πως η ΕΡΤ έχασε και ο ΑΝΤ1 κέρδισε τα δικαιώματα προβολής όλων των αγώνων της τελικής φάσης του Euro 2020. Το σημειώνουμε γιατί κάποιοι βγήκαν και (μας) έλεγαν ότι δεν ενδιαφέρθηκε η ΕΡΤ για το Euro γι αυτό και το άφησε. Ενώ ο κλασικός στίβος τους ενδιαφέρει, ε; 

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Αθήνα 9.84

Πρόεδρος: Νίκη Αραμπατζή
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Πολίτης
Μέλη: Πόπη Δομάζου, Αναστασία Αφράτη, Κωνσταντίνος Κολοκούρης, Ζακ Λεβής, Μαριάμ Σακίμπ, Δημήτρης Αγανίδης, Δήμητρα Σιδερή, Χρήστος Σπυριδάκης
Αναπληρωματικά μέλη: Κατερίνα Γκαγκάκη, Ιωακείμ Καλλιβρούσης, Δήμητρα Ινές, Αγγελή Λυκούδη, Ελένη Μεταξά, Μαρία Δεπούντη, Γεράσιμος Κυριαζής, Γιώργος Γερονικολός, Αθηνά Φαραζή, Αθηνά Καστρινάκη, Στέλιος Λάμπρου.

Η ΕΡΤ συμφώνησε με εταιρία για ηχολήπτες

Το πρόβλημα με τους ηχολήπτες στη Δημόσια Ραδιοφωνία είναι γνωστό. Το πρόβλημα με την απουσία ηχοληπτών για να είμαστε ακριβείς. Το έλυσε λοιπόν η ΕΡΤ συνεργαζόμενη με την εταιρία «Κ. ΨΩΜΑΣ & ΣΙΑ ΕΕ», με διακριτικό τίτλο «PS SYNTHESIS PRODUCTIONS». Συμφώνησαν με «την παροχή υπηρεσιών ηχοληψίας ραδιοφωνικών προγραμμάτων στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής για ένα έτος». Για όλο αυτό η ΕΡΤ θα πληρώσει στην εταιρία 249.600 ευρώ. Γύρω στις 20 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Είναι και πολλά τα ραδιοφωνικά της προγράμματα.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου