Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ελλάδα των λαμογιών είναι πάλι εδώ!!

Ο ανάγωγος της Κυριακής:
Άκρα του τάφου Δεξιά!!



Δεν προλάβαμε να πάρουμε τη χαρά από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και ήρθαν οι αυξήσεις στο ρεύμα, για να μαυρίσει η χαρά και να πατσίσει ο ισολογισμός ο οικιακός.
Δώρον Άδωρον.
Βέβαια τα επικοινωνιακά επιτελεία του Κυριάκου τα δικαιολογούν όλα αλλά σε λίγο όλοι οι λιβανίζοντες τον Κυριάκο θα γίνουν οι νέοι μισητοί της κοινωνίας και εδώ είμαστε.
Η σύγκρουση με την πραγματικότητα προβλέπεται μέχρι τα τέλη Οκτώβρη. Ο Κυριάκος τρέχει κατοστάρι σε έναν μακρύ μαραθώνιο. Θα εξαντλήσει τις δυνάμεις του πολύ πιο νωρίς από ό,τι φαντάζονται.
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει για την εμμονή του στο πρόσωπο του Κοντολέοντα ως επικεφαλής της ΕΥΠ σε σημείο που ν’ αλλάζει τον νόμο και να στήνει τα θεμέλια της νέας ανομίας. Διότι η ανομία γίνεται και δια νόμων αν είσαι κράτος.
Με σκεπτικό άκρας Δεξιάς και επίδειξη αλαζονείας επιβάλει όποιον θέλει πέρα από νόμους και Συντάγματα.
Ο Κυριάκος στήνει τα δικά του «Εξάρχεια» στο Μαξίμου και φτιάχνει ένα καινούργιο άσυλο, κόβοντας και ράβοντας το Σύνταγμα με ακροδεξιό ψαλίδι.
Αυτό δεν έχει να κάνει με τον Κοντολέοντα που μπορεί ο άνθρωπος να έχει τα πραγματικά προσόντα για τη θέση αυτή. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει τα προσόντα του νόμου και επίσης το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ο μόνος ο οποίος έχει τα προσόντα για μια τέτοια θέση.
Άρα ποια είναι η σχέση εξάρτησης αναρωτιούνται όλοι.
Πολλά σενάρια ακούγονται.
*** Οι προσφυγικές ροές έχουν αυξηθεί σε τρομακτικό βαθμό τον τελευταίο καιρό στα νησιά. Είδατε κάποια αναταραχή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;Καθόλου. Όταν οι πρόσφυγες έρχονται επί Δεξιάς δεν είναι ούτε κακοί, ούτε επικίνδυνοι. Και δεν είδα τον Άδωνη να πάει να βουλιάξει τις βάρκες, αλλά ούτε είδα και τους πρόσφυγες να σταματήσουν να έρχονται, όπως είχε προβλέψει ο Γεωργιάδης.
«Θα μάθουν ότι έχουμε έρθει εμείς στην εξουσία και δεν θα πατήσουν το πόδι τους», ούρλιαζε στον ΣΚΑΪ. Θυμάται κάτι ο ΣΚΑΪ; Δε νομίζω.
*** Καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο.
«Ησύχασαν οι έμποροι ναρκωτικών», μου είπε ο ταξιτζής. «Τι εννοείς;» του είπα. «Υπάρχει» μου λέει «μία βρώμα, η οποία λέει ότι έμποροι ναρκωτικών στο Κολωνάκι πληρώνουν πολλά λεφτά στους μπάτσους για να κάνουν τα στραβά μάτια. Και αυτούς τους εμπόρους που έμπαιναν μέσα στο Πολυτεχνείο δεν μπορούσαν να τους ελέγχουν, ούτε να παίρνουν μίζα. Γι’ αυτό καταργήθηκε το άσυλο».
Μια άλλη εκδοχή αυτή. Από έναν ταξιτζή όμως. Δεν είναι πολιτικό πρόσωπο ή δημοσιογράφος για να τον πιστέψουμε.
Γιατί όλοι ξέρουμε σ’ αυτόν τον τόπο ότι δύο τύποι καθαρών ανθρώπων υπάρχουν. Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι.
*** Άφιλο χαρακτηρίζουν τον Τσίπρα γιατί θέλει να φτιάξει το κόμμα του απ’ την αρχή για ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. Είναι οι ίδιοι που τον κατηγορούσαν ότι κυβερνάει με τους φίλους του και τους καλύπτει και τους συγκαλύπτει.
Δεν χρειάζεται να τους ακούσει.
Φοβούνται ότι το 32% σύντομα θα είναι η νέα δυνατή φωνή της κοινωνίας.
Όσο ο Κυριάκος θα πηγαίνει το τιμόνι ακροδεξιά, τόσο ο κόσμος θ’ αντιδράει και θ’ αντιλαμβάνεται πως για μία ακόμη φορά έπεσε θύμα της ψεύτικης ενημέρωσης.
Κλείστε τις ειδήσεις της τηλεόρασης.
Θα κάνετε σωστότερη ανάλυση των ειδήσεων.
Προς το παρόν ακούμε μόνο επιτεύγματα.
Που δεν υπάρχουν.
Και ότι υπάρχει πολλή αποφασιστικότητα.
Αλλά μέσα στη λέξη αυτή ένα συνθετικό της είναι η φασιστικότητα. Βλέπω ότι η λέξη αυτή σε λίγο θα κάνει καριέρα από μόνη της.
*** Ως άτυπος κυβερνητικός σύμβουλος εμφανίστηκε σε επιτροπή της Βουλής που είχε βασικό θέμα συζήτησης τα διπλώματα ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κυκλώματα που λυμαίνονταν τις διαδικασίες εξετάσεων διπλωμάτων οδήγησης. Τον είδε ο Σπίρτζης στην αίθουσα και βγήκε από τα ρούχα του. Και δικαίως αφού αυτός τους έβγαλε στη φόρα. Όμως ήταν πολλά τα φράγκα και η Νέα Δημοκρατία των άξιων και των άριστων, είπε να τους ξαναφέρει να μη χαθεί αυτό το ταμείο…
Κάπως ταΐζονται τα κόμματα, οι υπουργοί κι οι δημοσιογράφοι.
Και οι γύρω γύρω.
Δεν είναι αθώοι οι ψηφοφόροι.
Η Ελλάδα των λαμογιών είναι πάλι εδώ!!
Κι αυτό είναι κάτι που το ήθελαν οι Έλληνες. Να το λέμε κι αυτό.
*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη Γερμανία να δει τη Μέρκελ. Κουβέντα δεν της είπε για τα πρωτογενή πλεονάσματα, κουβέντα δεν της είπε για τιςγερμανικές αποζημιώσεις. Μαζί του δεν πήρε τον Άδωνη Γεωργιάδη, ως όφειλε, επειδή το θέμα του ήταν η ανάπτυξη. Κάτι σημαίνει αυτό. Κάτι βλέπω στο βάθος .
***Όταν η Δεξιά θέλει να πουλήσει κάτι, το απαξιώνει πριν διά των δημοσιογράφων και των εντεταλμένων άρθρων. Αυτό συμβαίνει και είναι προφανές και στην περίπτωση της ΔΕΗ. Φαίνεται ότι ο Χατζηδάκης παίζει καλά το παιχνίδι αυτό, όπως και οι δημοσιογράφοι των καλών, πολύ καλών εφημερίδων.
Των επονομαζόμενων και αντικειμενικών.
Χαχα χαχα χαχα.
Ας γελάσω μόνος μου ο ανάγωγος.
*** Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν, λέει, πόρισμα ότι το κόμμα υστερεί σε θέματα επικοινωνίας. Τι λέτε ρε; Σοβαρά; Και τώρα το καταλάβατε; Τεσσεράμισι χρόνια σας πήρε να το καταλάβετε;
Λοιπόν δε χρειάζονται άλλα τεσσεράμισι χρόνια για να βρείτε και ποιοι φταίξανε.
Δρόμο.
Οι ανίκανοι δρόμο.
Και ο Τσίπρας να το καταλάβει. Από φίλους πήγε.
*** Ο Σταύρος Μπαλάσκας παρομοίασε με «σκουπίδια» και «σκόνη» τους πρόσφυγες και μετανάστες στα Εξάρχεια. Διατάχθηκε ΕΔΕ, η υπόθεση πήγε στον Εισαγγελέα, με δικηγόρο τον Πλεύρη (που ζητούσε κάποτε δολοφονίες προσφύγων και παράτυπων μεταναστών) και η ΠΟΑΣΥ τον ξήλωσε.
Άντε επιτέλους να τελειώνουμε κάποια στιγμή με τους Μπαλάσκες όλης της χώρας, αλλά και με τους Πλεύρηδες που έχουν κατακλύσει τη Νέα Δημοκρατία και έχουν μετατρέψει την κυβέρνηση σε ΛΑ.Ο.Σ.
Άκρα του τάφου Δεξιά.
*** Νέο παραλήρημα Μπογδάνου.
Ο ταραγμένος του ψυχισμός ψάχνει να εκφραστεί γιατί δεν μπορεί να βρει τι του φταίει και σκατοψυχιάζει.
Μια του φταίνε οι λεσβίες, μια οι μετανάστες, μια οι Αριστεροί.
Φιλαράκι ο εαυτός σου είναι το θέμα και όλα αυτά που πνίγεις μέσα σου.
Άστα, βγάλτα να πάρουν αέρα.
*** Εγώ τον Γαβρά τον πάω. Αλλά να πάω να δω μια ταινία με τη ματιά του αρχινάρκισσου Βαρουφάκη που μπήκε στημένος με μικρόφωνο να παρακολουθεί δεν πρόκειται.
Αυτός που καταγράφει μόνο ό,τι τον συμφέρει δεν έχει να μου πει τίποτα.
Γιατί κάποια στιγμή η ιστορία μπορεί να γράψει εντελώς αλλιώς αυτό το σενάριο.
Τίποτα δεν είναι αληθινό αν δεν περιέχει δύο πλευρές κι αν δεν εξηγεί τις προθέσεις!
Αυτό δεν έχει ασφαλώς σχέση με την ίδια την ταινία και τις ερμηνείες των ηθοποιών.
*** Ο Λοβέρδος χτυπιέται ότι είναι αθώος.
Δεν είδα να βγαίνουν οι άλλοι που έχουν αθωωθεί να τον υπερασπιστούν.
Γιατί;;
*** Επίσης, τι θα γίνει μ’ αυτόν τον κωλόκαιρο;
Δεν μπορεί να κάτσει το μαλλί σε μια θέση με τον κωλοαέρα.
*** Άντε να δούμε τις μειώσεις στους φόρους και μετά, Θεέ μου σχώρα με, αλλά θα γράφω καλά λόγια για τον Κυριάκο!
Πάει ο Εθνικός μας Ύμνος, έγινε ο Καθιστός Ύμνος. Άρα από δω και στο εξής μπορούμε όλοι οι Έλληνες να τον ακούμε και καθιστοί.
Τόλμα να αντιμιλήσεις στους Γερμανούς.
Το είδαμε κι αυτό και το χειρότερο το ακούσαμε.
Την Πάολα να τραγουδάει Θεοδωράκη στις Πρέσπες.
Πάθανε τρικυμία οι λίμνες.
Ανάθεμα κι αν καταλάβαινε τι έλεγε.
Τα έδειχνε όλα με το χέρι, ότι τάχα μου πιάνει και τα νοήματα.
Εν τω μεταξύ την κουκούλωσαν την έρμη με ένα άσπρο σεντόνι μέχρι κάτω κάτω όπως σκεπάζουμε τα έπιπλα μην τα πιάσει σκόνη.
Την άλλη μέρα το κορίτσι τα ‘βγαλε σαν τίμιο σκυλί της πίστας, φόρεσε το βρακάκι της και τραγούδησε αυτά που ξέρει, χορεύοντας με την κορμάρα της στους μεθυσμένους της εποχής.
Τι γίνεται;;
Της πουτ@ν@ς γίνεται.
Εκεί τι να πει;;
Τι γίνεται της Πρέσπας;
Ελπίζουμε ο Θεοδωράκης να μην άκουσε τον διασυρμό των τραγουδιών του που τα άφησε να καίγονται στη φωτιά του νεοφιλελευθερισμού που για άγνωστους λόγους ζεσταίνει τον τελευταίο καιρό τα παγωμένα χέρια από μια Αριστερά που υπηρέτησε στη νεότητά του.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου