Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μαζική απεργιακή απάντηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ
Αγώνας για σύγχρονους
όρους δουλειάς και αμοιβής


Αθήνα

Με το όπλο, που έχουν βάλει στο στόχαστρο κυβέρνηση και κεφάλαιο, την απεργία και τα Συνδικάτα τους, απάντησαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα στο πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα.

Θεσσαλονίκη
Έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο που με το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο χτυπούν μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις και τα εναπομείναντα εργασιακά - συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Αλεξανδρούπολη
Έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από τον αγώνα για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα. Γύρισαν την πλάτη τους στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τους ανθρώπους της που πολέμησε με λύσσα την απεργία.

Πάτρα
Η μάχη της απεργίας δόθηκε από τα χαράματα στους χώρους δουλειάς, ενώ οι απεργοί απάντησαν αποφασιστικά και στην τρομοκρατία όπως αυτή σημειώθηκε σε εργοτάξιο της Αθήνας με την προσαγωγή οχτώ οικοδόμων.

Δήλωση Κουτσούμπα:
«Η σημερινή απεργία είναι μόνο η αρχή. Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, είναι κόλαφος για την εργατική τάξη, για το λαό μας. Επιδιώκουν, στοχεύουν να διαλύσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις λαϊκές - εργατικές ελευθερίες. Θέλουν να επιβάλουν στο λαό μας σιγή νεκροταφείου. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Το ταξικό κίνημα, το ΚΚΕ θα επαγρυπνούν. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ».
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις ΓΣ των σωματείων, να κλιμακώσουν αποφασιστικά τον αγώνα για να βάλουν εμπόδια στη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
---
902.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου