Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Σταχυολογώντας από δω και από κει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


** ΑΡΧΙΣΕ η διαδικασία αλλαγής του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ με τη δημιουργία επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί πρόταση για την αλλαγή του. Η αλλαγή καταστατικού γίνεται μόνο σε καταστατική γενική συνέλευση με αυξημένη πλειοψηφία.

** ΤΟΣΟ το κυπριακό όσο και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, εναντίον του Λεωνίδα Μπόμπολα, έχουν εκδοθεί νόμιμα από κυπριακό δικαστήριο, αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, απορρίπτοντας έφεση που καταχώρησε ο Μπόμπολας, θεωρώντας παράνομη την έκδοση εντάλματος.

** ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ στον ΕΔΟΕΑΠ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από εργοδότες για ρύθμιση και διακανονισμό των οφειλών τους από ασφαλιστικές εισφορές. Η δυνατότητα που είχε δοθεί από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου ολοκληρώθηκε πριν από δύο ημέρες και τώρα το ασφαλιστικό ταμείο θα πρέπει να προχωρήσει στη διεκδίκηση οφειλών όσων εργοδοτών δεν κατέθεσαν αίτημα διακανονισμού.

** Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ αποδοκίμασε σήμερα ένα «ανεκτικό» σύστημα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά τις αμοιβές των βουλευτών εκτός του ημικυκλίου, με αφορμή μια μελέτη που δείχνει ότι σχεδόν 50 ευρωβουλευτές κερδίζουν περισσότερα από...100.000 ευρώ ετησίως πέραν του μισθού του ευρωβουλευτή.

** ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ελέγχου της Βουλής για τις προεκλογικές δαπάνες θα πρέπει να καταθέσουν ως τις 7 Οκτωβρίου τα στοιχεία εσόδων – εξόδων τους όλες οι εταιρείες του χώρου της Επικοινωνίας, δηλαδή, τα ΜΜΕ, οι διαφημιστικές και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Τα στοιχεία ζητά η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, κατ’ εφαρμογή του νόμου για τον έλεγχο των δαπανών πολιτικών προσώπων στις πρόσφατες εκλογές της 7ης Ιουλίου.

** Ο ALPHA – συμφωνούν όλοι (μετά και τα δημοσιεύματα του Enimerosi24), προσεχώς θα παράγει περισσότερες ειδήσεις από όσες μπορεί να καταναλώσει το μιντιακό ρεπορτάζ! Το θέμα είναι αν οι κινήσεις που ακούγεται οτι έρχονται αφορούν στην ανάπτυξη του σταθμού και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας ή στη συγχώνευση (σε μάκρος χρόνου) με το STAR; Επίσης ένα μεγάλο ερώτημα είναι η ενίσχυση του σταθμού σε διοικητικό επίπεδο και ένα ακόμη μεγαλύτερο η οικονομική του στήριξη. Θα μπουν τα χρήματα που απαιτούνται ή όχι; Τέλος, ένα ερώτημα που πλανάται είναι σχετικά με τις εκπλήξεις που λέγεται οτι έκρυβε η μεταβίβαση του σταθμού! Αληθεύει ή όχι;

** ΜΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ και αγορά εκπομπών για την ΕΡΑ. Συνολικά η ΕΡΤ, με αποφάσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Γιώργου Γαμπρίτσου που ανέβηκαν στη Διαύγεια (ΕΔΩ κι ΕΔΩ), ενέκρινε την ανάθεση εκτέλεσης παραγωγής από τρίτες εταιρίες για 12 εκπομπές, και την αγορά άλλων 14, που αφορούν κυρίως τα μουσικά προγράμματα της ΕΡΑ (Δεύτερο, Τρίτο, Kosmos) και την ΕΡΑ Σπορ. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι εκπομπές του Γιάννη Πετρίδη, του Γιώργου Τσάμπρα, του Γιώργου Φλωράκη, του Κώστα Θωμαϊδη, του Σπύρου Τσάμη, του Πέτρου Αδάμ, του Γιώργου Μαρκάκη κ.ά.

** Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ έγινε και αρθρογράφος τώρα. Στα ΝΕΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη φυσικά. Πειραιάς...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου