Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


1.000 ευρώ υπέρ των ανέργων
δημοσιογράφων στη μνήμη του Δημ. Ρίζου

Η Ε.Ι.Η.Ε.Α. εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την εκδημία του Δημήτρη Ρίζου, μαχητικού δημοσιογράφου και εκδότη, διατελέσαντος επί σειρά ετών μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Στη μνήμη του θα διατεθεί το ποσόν των 1.000 ευρώ υπέρ των ανέργων δημοσιογράφων στο λογαριασμό αλληλοβοηθείας που τηρεί η ΕΣΗΕΑ.
Στην οικογένειά του η Ενωση απευθύνει τα θερμά συλλυπητήριά της.

Ερώτημα προς κ. Ιάσονα Πιπίνη

Μια και πλέον πληρώνεται με δημόσιο χρήμα (αλήθεια, ποιος είναι ο μισθός;), οπότε υποχρεούται να απαντήσει: Είστε 20 ημέρες στη θέση του συμβούλου του κ.Μητσοτάκη για θέματα Λατινικής Αμερικής.
Τι ακριβώς κάνετε και τι έχετε κάνει μέχρι τώρα;

Κατάργηση όλων των φόρων
ζητούν οι καναλάρχες της Περιφέρειας!

Την πλήρη κατάργηση του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης 5%, της εισφοράς 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ και άλλων επιβαρύνσεων απαιτεί η Ένωση ιδιοκτητών ενημερωτικών καναλιών από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Σε υπόμνημα της Ένωσης προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα χαρακτηρίζονται «άδικες» και «εξοντωτικές» για τη λειτουργία τους οι υποχρεώσεις των περιφερειακών καναλιών.

Στο στόχαστρο
ο Σ. Νικητόπουλος
από την ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας) επιχειρεί την πειθαρχική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου, επειδή πριν από τρεις μήνες στις 18/6/2019 κι ενώ απεργούσε η ΕΡΤ με απεργία που είχε κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ, άσκησε δημόσια συνδικαλιστική κριτική με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την ενέργειά του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, να διακινήσει απεργοσπαστικό κείμενο στις άλλες Ενώσεις Συντακτών (...) Περισσότερα ΕΔΩ

Tεχνολογική αναβάθμιση της ΕΡΤ

Συνεχίζεται η τεχνολογική αναβάθμιση της ΕΡΤ με την προμήθεια σύγχρονων ψηφιακών μηχανημάτων. Μετά τις τηλεοπτικές κάμερες υψηλής ευκρίνειας βγήκε σε διεθνή διαγωνισμό το έργο προμήθειας τεσσάρων τραπεζών μείξης εικόνας HD για τα στούντιο της ΕΡΤ. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 650.000 ευρώ και η απόκτησή τους θα επιτρέψει στην κρατική ραδιοτηλεόραση να αναβαθμίσει τεχνολογικά όλο τον τηλεοπτικό εξοπλισμό της ώστε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ψηφιακή διακυβέρνηση, χωρίς επικοινωνία

Αποκαταστάθηκε εν μέρει η επικοινωνία με το γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Στέλιο Πέτσα. Πλέον, μετά από τις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων του ρεπορτάζ ΜΜΕ, λαμβάνουν τα mail με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Η επικοινωνία παραμένει δυσχερής ωστόσο καθώς κανείς από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς, Σ. Πέτσας και Κ. Πιερρακάκη δεν έχει καλέσει σε συνάντηση του δημοσιογράφους που ασχολούνται με το αντικείμενό τους.


Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης

Σε ηλικία 61 ετών πέθανε σήμερα ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τάκης Σπυριδάκης έπειτα από πολύχρονη ασθένεια.
Γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου 1958 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.efsyn.gr/
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου