Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μετονομασίας σταθμών το ανάγνωσμα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΤΑ ΝΕΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ,
ο Φιλελεύθερος
και η... «περήφανη σιωπή»


Το φιάσκο της μετονομασίας του σταθμού Μετρό «Ευαγγελισμός» αντιμετωπίστηκε, σήμερα (Δευτέρα), με... τακτ από τις εφημερίδες της Δεξιάς. Με... διακριτικότητα θα έλεγα. Και με μονόστηλα.

Μόνο η Δημοκρατία κινήθηκε δημοσιογραφικά, γράφοντας όλο το story και σημειώνοντας ότι είναι εκτεθειμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. «Διασυρμός κυβέρνησης, διοίκησης και οικογένειας», γράφει κι έχει απόλυτο δίκιο.

.

Ο Ελεύθερος Τύπος, σαν λαϊκή εφημερίδα της Δεξιάς, δίνει όλο το ρεπορτάζ στεγνά και δημοσιογραφικά. Το δίνει όμως. Βάζει και την ανακοίνωση της οικογένειας, βάζει και την απάντηση του Νίκου Ταχιάου.


Ο Φιλελεύθερος από την άλλη, που υποστηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερο και από τον Κήρυκα Χανίων, κατηγορεί τον Ταχιάο επειδή μίλησε. «Οι φίλοι του θα περίμεναν από έναν τόσο σοβαρό άνθρωπο μία περήφανη σιωπή». Κατά τον Φιλελεύθερο, έπρεπε να το βουλώσει για να μη στενοχωρηθεί η «Αγία οικογένεια».


Όσο για τα ΝΕΑ, το πάει ακόμα πιο πέρα. Γιατί η νεοΔεξιά είναι πάντοτε πιο σκληροπυρηνική. Το περνάει το θέμα ξώφαλτσα με δύο-τρία μικρά σχόλια. Στο ένα από αυτά μάλιστα, ο Ηλίας Κανέλλης δεν γράφει καν για την απάντηση Ταχιάου και αναρωτιέται αν ήξερε η οικογένεια Μπακογιάννη για τη μετονομασία. Ή δεν διάβασε την ανακοίνωση (οπότε δεν κάνει καλή δουλειά) ή τη διάβασε αλλά την άφησε (οπότε κάνει καλή δουλειά).

Δημοσιογράφος να σου πετύχει, που έχει μείνει στο ρεπορτάζ της Παρασκευής...


Το αποκορύφωμα όμως έρχεται με τον Μικροπολιτικό των ΝΕΩΝ. Δεν φταίει ούτε η οικογένεια Μπακογιάννη, ούτε ο Νίκος Ταχιάος. Τότε ποιος φταίει; Μα ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ.


Αυτοί, ναι, το τερμάτισαν. Πολλά γέλια.

---
Δημ. Κανελλόπουλος / https://www.efsyn.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου