Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

«Αυτοί σκότωσαν το Μega...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...Αυτοί επιστρέφουν
στον τόπο του εγκλήματος»


Οι ίδιοι άνθρωποι που εκτέλεσαν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας πετώντας στον Καιάδα εκατοντάδες απλήρωτους υπαλλήλους και έχοντας αφήσει χρέη εκατομμυρίων σε δημόσιο, ταμεία και συνεργάτες, επιστρέφουν χωρίς αιδώ και χωρίς καμία επίπτωση, με την ανοχή του κράτους,  για να διεκδικήσουν και να κατασπαράξουν ως γύπες το διαμελισμένο πτώμα του.

Ακριβώς δύο χρόνια μετά την επεισοδιακή ζωή του καναλιού και ενώ στα γραφεία προσέρχονται ακόμη και σήμερα περίπου 30 υπάλληλοι του Mega, αλλά και τα στελέχη της Grand Thorton που έχουν αναλάβει να οδηγήσουν την επιχείρηση σε πλειστηριασμό, παρά τα όσα λέγονται δεν έχει οριστεί ακόμη καμία ημερομηνία εκκίνησης της τυπικής διαδικασίας, ενώ τα σενάρια που ακούγονται είναι τόσα που δεν υπάρχει λόγος να σχολιαστούν.

Όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν παραιτηθεί ακόμα -και ανέρχονται σε εκατοντάδες- εξακολουθούν να θεωρούνται εργαζόμενοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και μάλιστα πρόσφατα πληρώθηκαν τα ένσημά τους... για τον Ιούνιο του 2019(!) ακόμη και αν -υποτίθεται πως- η σύμβασή τους έχει σιωπηρά καταγγελθεί.

Παρ’ όλα αυτά οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά κανείς δεν μιλά για τα δικαιώματα των απλήρωτων επί δυο χρόνια (όσο εξέπεμπε το κανάλι σε πανελλαδικό δίκτυο) εργαζομένων του σταθμού.

Ακόμη και το νόμιμο επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη, που έχει εγκριθεί από τον ΟΑΕΔ και θα αποτελούσε μια ανάσα για πολλούς, καθυστερεί αδικαιολόγητα να καταβληθεί.

Πολλοί μεγαλοσχήμονες παράγοντες του σταθμού είχαν εξαγγείλει μεν αποκαλύψεις με “ονόματα και διευθύνσεις” για τους υπαίτιους του λουκέτου, αλλά στην πορεία λούφαξαν καθώς ξανάγιναν υπάλληλοι… αυτών που υποτίθεται θα κατήγγειλαν. Οι ευθύνες όμως είναι συγκεκριμένες και γνωστές στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε διακαώς το λουκέτο του σταθμού, στοχοποιώντας το Mega πριν ακόμη αναλάβει τα ηνία της χώρας και αφού το είχε ταυτίσει -όχι εντελώς άδικα- με τη λεγόμενη διαπλοκή. Δεν θα μπορούσε όμως ποτέ να ρίξει το κάστρο που λεγόταν Mega αν δεν υπήρχαν πρόθυμοι να “συνεργαστούν” και να το ρίξουν εκ των έσω.

Πολλοί πέρασαν ως μέτοχοι τα 28 χρόνια λειτουργίας, σημασία όμως έχει σε ποιων τα χέρια το κανάλι έκλεισε. Το τελευταίο μετοχολόγιο λοιπόν πριν το λουκέτο περιείχε ως μεγαλομετόχους τρεις απ΄τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας. Ο δυο από αυτούς εισήλθαν την περίοδο που ο σταθμός είχε περικυκλωθεί και βαλλόταν από παντού και το μόνο που κατάφεραν τελικά -αν και είχαν διάθεση να προχωρήσουν σε αύξηση κεφαλαίου που θα έλυνε το ζήτημα των μπλοκαρισμένων λογαριασμών- ήταν σε διάστημα μερικών μηνών να εξαϋλωθούν όλα τα χρήματα που έβαλαν για να αποκτήσουν τις μετοχές του σταθμού.

O τρίτος και παλαιότερος όμως;
- Aφού εξαπάτησε επί μήνες τους εργαζομένους, υποσχόμενος προσωπικά ο ίδιος “λύση στο επόμενο διάστημα – δουλέψτε λίγο ακόμη απλήρωτοι”,
- αφού επί δεκαετίες ο ίδιος και η οικογένειά του καρπώθηκαν φήμη, ασύλληπτη πολιτική επιρροή και καθημερινή κοινωνική προβολή,
- αφού επέβαλε και τοποθέτησε άνθρωπό του να ηγηθεί όλων των τελικών συνεννοήσεων το τελευταίο διάστημα πριν την αδειοδότηση του 2018
- και αφού μετά από 6 μήνες εντατικών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, τράπεζες και μέτοχοι είχαν επιτέλους συμφωνήσει στο σχέδιο εξυγίανσης που εκπόνησε η Grand Thorton, μια μόλις μέρα πριν την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης του (έτοιμου) φακέλου για την αδειοδότηση, έδωσε εντολή στον άνθρωπό του που ηγούνταν της διαπραγμάτευσης για υπαναχώρηση και μη κατάθεση φακέλου, με το γελοίο πρόσχημα της δήθεν ενδεχόμενης ύπαρξης πολλών μνηστήρων για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, στερώντας στην ουσία το δικαίωμα και το χρονικό περιθώριο στους υπόλοιπους μετόχους ή σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο υπήρχε (και υπήρχαν αρκετοί εκείνη την περίοδο) να προχωρήσει σε κίνηση σωτηρίας του σταθμού!
Το τέλειο έγκλημα είχε ολοκληρωθεί.

Κι αν δικαίωμα του κάθε επιχειρηματία είναι να κινηθεί με βάση τα συμφέροντά του, ακόμη και τα τυχόν ανταλλάγματα που λαμβάνει μέσω της “διαπλοκής”, και να αποσυρθεί από οποιοδήποτε επιχειρηματικό σχήμα όποτε το επιθυμήσει, δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα, ηθικό κυρίως, απάνθρωπης εξαπάτησης εκατοντάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους με την κάλυψη και την ασφάλεια που προσφέρουν άθλιοι -μνημονιακοί- νόμοι που επιτρέπουν να διαπράττονται ανεμπόδιστα παρόμοια εργασιακά εγκλήματα.

Οι ίδιοι οικονομικοί εκτελεστές πάντως, τώρα συνωστίζονται γύρω απ΄το κουφάρι του σταθμού έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν για μια ακόμη φορά το ισχυρότερο όπλο τους, το χρήμα, ώστε να διαμελίσουν το πτώμα του Mega αποκτώντας ό,τι απέμεινε σε τιμή ευκαιρίας …απαλλαγμένοι από χρέη και λοιπά βάρη που άφησαν στις πλάτες εργαζομένων, τραπεζών, ταμείων, κράτους και κατ’επέκταση, όλων των πολιτών!

Καλούμε το τηλεοπτικό κοινό, τους καθημερινούς ανθρώπους που αγάπησαν το πρόγραμμα του καναλιού στηρίζοντας τους απλούς εργαζομένους ως την τελευταία μέρα, να σταθούν απέναντι σ’αυτούς που τώρα ετοιμάζονται να ποδοπατήσουν εκατοντάδες οικογένειες και να χρησιμοποιήσουν τον ιδρώτα τους και τις αγωνίες τους για να θησαυρίσουν άλλη μια φορά.

Εάν δεν εξοφληθούν οι πάντες στο ακέραιο, τα προγράμματα αυτά και η προβολή τους από άλλη συχνότητα, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως αποτελούν προϊόν εξαπάτησης απλών εργαζομένων από αδίστακτους βαθύπλουτους επιχειρηματίες και να τα απαξιώσουν ανάλογα.

Τόσο την προβολή τους όσο κυρίως και τους ίδιους.


Ο αγώνας συνεχίζεται

Απλήρωτοι Εργαζόμενοι Mega
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή