Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Πόσα ακόμη λουκέτα στα media;

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τι συμβαίνει με Forthnet και Μαρινάκη;


του Βασίλη Κουφόπουλου

Τα αναρίθμητα λάθη των κυβερνήσεων, των πολιτικών, των επιχειρηματιών και των τραπεζών, σκόρπισαν λουκέτα στην αγορά των media. Τελευταίο έργο, η δημοπρασία των περιουσιακών στοιχείων του Mega. Το κανάλι θα μπορούσε να είχε σωθεί και όχι να πουλιέται σε κομμάτια.

Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών επίσης έδειξε πως ο δρόμος προς τη νόμιμη λειτουργία είναι ο μόνος λογικός για να λειτουργήσει η αγορά. Ειδικά οι τράπεζες όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησαν καταστροφικές πολιτικές, που οδήγησαν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων ΜΜΕ

Στην περίπτωση της Forthnet υπάρχει τώρα ένας ενδιαφερόμενος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ξαφνικά ασκείται μια τρομακτική πίεση να μην προχωρήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της Nomura, που εκπροσωπεί τις τράπεζες και την Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Υπό κανονικές συνθήκες (“κανονικότητα” που λέει και η κυβέρνηση) θα έπρεπε να ελεγχθούν οι τράπεζες και για την χορήγηση δανείων άνευ ορίων και ελέγχων στα media, αρχικά την εποχή του πάρτι, αλλά και εκ των υστέρων για την παρελκυστική πολιτική τους που οδήγησε σε λουκέτα όπως αυτό της Χ.Κ. Τεγόπουλος και της Τηλέτυπος.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου