Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Eurobank - Προσφυγή κατά εργαζομένων της «Ναυτεμπορικής»

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Λίγο πριν από την έκδοση απόφασης για την ένταξη της «Ναυτεμπορικής» σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η tράπεζα Eurobank επανέρχεται με νέα προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να απαγορευθεί κάθε διάθεση περιουσιακού στοιχείου της εκδοτικής εταιρείας σε οποιονδήποτε πιστωτή, την αναστολή οποιοδήποτε ασφαλιστικού μέτρου καθώς και την αναστολή εκτέλεσης οφειλών από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφυγή κατατέθηκε από την Τράπεζα, επειδή ομάδα εργαζομένων, κυρίως τεχνικών Τύπου, έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, απαιτώντας την πληρωμή προηγούμενων μισθών.

Η προηγούμενη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας ανέστειλε κάθε διεκδίκηση πιστωτών κατά της εκδοτικής εταιρείας, εξαιρώντας μόνο τον λογαριασμό για την πληρωμή μισθοδοσίας, ώστε να παραμείνει η εταιρεία σε λειτουργία και έτσι να ενταχθεί στην ειδική διαχείριση.

Ύστερα από αυτήν την απόφαση, ωστόσο, κατατέθηκαν συνολικά τρεις προσφυγές στο Ειρηνοδικείο από εργαζόμενους, με τις οποίες ζητείται από το δικαστήριο αφενός η πληρωμή προηγούμενων μισθών και αφετέρου να επιτραπεί η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας.
---
Τυπολογίες
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου