Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κόντρες για τη Nova…

Τουλάχιστον δύο μήνες θα χρειαστούν για να την ολοκλήρωση των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη και τη Nomura, εκπρόσωπο των δανειστριών τραπεζών, για το μέλλον της Forthnet. Με δεδομένη την αποτυχία των προηγούμενων συζητήσεων με Wind – Vodafone και ΑΝΤ1 – Blackstone, η επίτευξη συμφωνίας δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.
Την ίδια ώρα καταγράφονται αντιδράσεις από την πλευρά του ΑΝΤ1, ο οποίος προσέγγισε και άλλα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ αναζητώντας συμμαχίες, με στόχο να επηρεαστεί η συζήτηση Nomura – Άλτερ Έγκο ΜΜΕ. Δεν υπήρξε όμως θετική ανταπόκριση. Προς το παρόν δυσανασχετεί μόνο η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, που βλέπει την εξάπλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τηλεοπτικό πεδίο. Ως αντιστάθμισμα οι ομάδες της ΑΕΚ και του Βόλου εμφανίζονται διατεθειμένες να φύγουν από τη Nova, με την οποία υπέγραψαν συμφωνίες, με ρήτρες που υλοποιούνται, στην περίπτωση που η Nova εξαγοραστεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όλα αυτά όμως είναι υποθέσεις…

Έκπληξη το ΕΡΤ Sports

Η έκπληξη των ημερών παραμένει το ΕΡΤ Sports. Εξαιτίας των μεταδόσεων των αγώνων της Εθνικής μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, οι τηλεθεάσεις ήταν υψηλές για το νέο κανάλι και ανταγωνίζονται αυτές της ΕΡΤ1, φανερώνοντας τη δυναμική του. Το κανάλι μπήκε στα σπίτια, στα καφενεία και στα καταστήματα του ΟΠΑΠ μαζί με τα αντίστοιχα της Nova και της Cosmote TV. Δυστυχώς, ελάχιστοι στην ΕΡΤ πίστεψαν στη λειτουργία του και μέχρι σήμερα δεν έχει αυτοτελή λειτουργία με την παραγωγή και μετάδοση εκπομπών αθλητικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα να εξαρτάται από τις συμφωνίες που πετυχαίνει η εκάστοτε διοίκηση της ΕΡΤ. Με την απώλεια του Euro 2020 η ΕΡΤ χάνει τη δυνατότητα να ενισχύσει το ΕΡΤ Sports, ενώ δεν έχει πλέον τους αγώνες του Παναθηναϊκού για τη Super League 1. Έτσι, σταδιακά, χωρίς διοργανώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλη τηλεθέαση, υπάρχει ο κίνδυνος της υποβάθμισης, αρά και του κλεισίματός του.

Πίεση για συμφωνία ΠΑΟΚ-ΕΡΤ

Συνάντηση των κυβερνητικών στελεχών με εκπροσώπους της πλευράς του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για την επίτευξη μιας συμφωνίας την προπερασμένη Κυριακή στη ΔΕΘ. Στόχος είναι να υπογραφεί ανάμεσα στην ΕΡΤ και τον ΠΑΟΚ, όπως αρχικά είχε σχεδιάσει και στηρίξει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πράσινο φως δεν υπήρξε, οπότε η γκρίνια συνεχίζεται προς τη νέα κυβέρνηση με το επιχείρημα πως «στηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη». Στην προσπάθεια προσέγγισης έχει ενταχθεί και το «Έθνος» με σειρά θετικών δημοσιευμάτων για τη νέα κυβέρνηση.

Δεν προχώρησε 
η συμφωνία
Action24 - “Φιλελεύθερου”

Δεν προχωράει τελικά η συνεργασία του Action24 με τον «Φιλελεύθερο» λόγω διαφωνιών ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο πλευρών για το ποιος θα έχει την ευθύνη για τη λήψη των αποφάσεων, αν και είχαν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν από κοινού στα ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό πως από το νέο πρόγραμμα του Action24 απουσιάζει η εκπομπή του Θανάση Μαυρίδη. Υπενθυμίζεται πως δεν προχώρησε και το προηγούμενο σχέδιο συνεργασίας με τον ΣΚΑΪ.

Χωρίς ΜΜΕ ο ΣΥΡΙΖΑ 

Η σχέση των ΜΜΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χωρίς πλέον την πρόσβαση στην ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αποκομμένος από τους μεγάλους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, που δίνουν χρόνο και χώρο στην κυβέρνηση. Θεωρούν μάλιστα πως η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί και αναζητούν λύσεις οι οποίες δεν είναι εύκολες, καθώς οι προσβάσεις στα μεγάλα media έχουν περιορισθεί σημαντικά. Υπάρχει προβληματισμός για το μέλλον του σταθμού «Στο Κόκκινο» καθώς είναι η μοναδική φωνή στα ερτζιανά που έχει απομείνει στο κόμμα, μετά το τέλος του εγχειρήματος του News247. Αναζητείται προοπτική και για την «Αυγή», που εκφράζει τη γραμμή του κόμματος, αλλά και η ενίσχυση προς τις εφημερίδες που υποστηρίζουν ακόμη το κόμμα.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου