Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργία στη διανομή Τύπου - 24/9

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

Ανακοίνωση


Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη ΔΕΘ για να αποδειχθεί πως η "ανάπτυξη για όλους" που έταζε ο πρωθυπουργός ήταν μύθος. Απόδειξη γι’ αυτό ο νέος αναπτυξιακός νόμος που έφερε για διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ και μαζί με τα νέα προκλητικά προνόμια για το κεφάλαιο, φέρνει το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Από τη μια δηλαδή, ο παράδεισος για τους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να προχωρήσει χωρίς εμπόδια η επιχειρηματική δράση, με την προνομιακή αδειοδότηση όταν βρίσκονται σε επιχειρηματικά πάρκα. Με την παράδοση των δασών, των παραλιών και των αιγιαλών στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στις οποίες θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα όπως απαιτούσαν εδώ και χρόνια οι βιομήχανοι.

Από την άλλη για τους εργαζόμενους, το πολυνομοσχέδιο φέρνει όρους που καταργούν ουσιαστικά όσες Κλαδικές Συμβάσεις είχαν "επιζήσει" από την αντεργατική επίθεση τα προηγούμενα χρόνια. Ενισχύει τον ρόλο των Ενώσεων Προσώπων για να υπογράφουν συμβάσεις για να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο μέσος μισθός, που ήδη έχει μειωθεί κατά 25%.

Παράλληλα, παίρνοντας την σκυτάλη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν νέα εμπόδια στην οργάνωσή τους στα συνδικάτα και στο δικαίωμα στην απεργία. Ορίζεται ανώτατη αρχή ο υπουργός Εργασίας ο οποίος θα καθορίζει πως τα συνδικάτα θα παίρνουν τις αποφάσεις, ανεξάρτητα από τα καταστατικά, θα αποφασίζει για τα μητρώα τους και τη δημοσιοποίηση στοιχείων, δηλαδή για το φακέλωμα των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Αυτά βλέπει και η διοίκηση της «ΑΡΓΟΣ» και ήδη ζητάει από τους εργαζόμενους υπογραφές για «σύμφωνα εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας», ζητά δεσμεύσεις αποκλειστικότητας, απειλώντας μάλιστα με χρηματικές ποινικές ρήτρες. Την ίδια ώρα καθυστερεί συστηματικά τη μισθοδοσία «ξεχνώντας» τη νομιμότητα που συνεχώς επικαλείται…

Η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη διακίνηση του Τύπου στην απεργία είναι η καλύτερη απάντηση στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Θέλουν συνδικάτα και εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, υποταγμένους στην εργοδοσία. Να τελειώνουν μια και καλή με κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς.

Να μην τους περάσει! Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή! Όλοι στον αγώνα όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτεμβρίου για να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10:30

Προσυγκέντρωση του Κλάδου στην πλ. Κάνιγγος στις 09:45

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου