Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Με απεργία απαντάμε...

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*
... στην επίθεση στα Συνδικάτα


Ακόμα και το μικρό διάστημα που πέρασε απ’ τις τελευταίες εκλογές επιβεβαίωσε ότι η εναλλαγή των δύο κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση των στόχων των επιχειρηματικών ομίλων σε όλα τα επίπεδα.

Τα πρώτα νομοσχέδια και οι τροπολογίες που έφερε στη Βουλή η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και τις απολύσεις, αλλά και οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, δείχνουν τις προθέσεις της να εντείνει την επίθεση και την παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα. Να υποτάξει τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους στην εργοδοσία και τα συμφέροντά της και να τελειώνει μια και καλή με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και αντίστασης στους χώρους δουλειάς.

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει το ηλεκτρονικό μητρώο στα σωματεία και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την κήρυξη απεργίας με στόχο να ακυρώσει στη πράξη τα καταστατικά των σωματείων, να καταργήσει τις μαζικές διαδικασίες και τις γενικές συνελεύσεις. Να φακελώνουν δηλαδή τους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική δράση για να μπορεί η εργοδοσία να έχει ολοκληρωμένη εικόνα κάθε στιγμή για τους εργαζόμενους που είναι οργανωμένοι στα συνδικάτα, αν συμμετέχουν στη δράση τους και στις μαζικές διαδικασίες, στις Γενικές Συνελεύσεις, τι ψηφίζουν για τις απεργίες και βέβαια ανάλογα να μην προσλαμβάνουν ή να απολύουν τις "ενοχλητικές φωνές".

Και όλα αυτά στο όνομα της "δημοκρατίας"!

Μαθήματα δημοκρατίας από αυτούς που λίγες μέρες πριν ψήφισαν νόμο που δίνει σε δήμαρχους και περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σοβαρά ζητήματα ενώ μπορεί στα συμβούλιά τους να είναι μικρή μειοψηφία, μαθήματα δημοκρατίας από αυτούς που κυβερνάνε με το 40% των ψήφων του 58% του εκλογικού σώματος!

Για τον εργάτη που παλεύει για τη ζωή του, το ψωμί του ζητάνε πλήρες φακέλωμα, να είναι έρμαιο της εργοδοτικής και κρατικής καταστολής ενώ υψώνουν νέα εμπόδια στους αγώνες και στο δικαίωμα στην απεργία.

Σήμερα τα στοιχεία δείχνουν πως το 90% των απεργιών βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές όμως δεν τους φτάνει αυτό, τις θέλουν όλες, το 100% παράνομες για να ανοίξει ο δρόμος για περισσότερες διώξεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργατών, για ένταση της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων.

Εμείς λέμε κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους αγώνες μας. Με ΑΠΕΡΓΙΑ απαντάμε αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη βουλή τον συγκεκριμένο νόμο.

Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά και με βάση αυτά αποφασίζουν, παλεύουν και επιλέγουν τις μορφές του αγώνα τους. Δεν λογοδοτούν στις κυβερνήσεις και την εργοδοσία αλλά στα μέλη τους, τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά, μαζικά, ταξικά για να έχουμε συνδικάτα, για το δικαίωμά μας στην απεργία! 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου