Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

... ΕΡΤ - Κυριακή 21/7/2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η Θράκη μας στην ΕΡΤ
.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

21:00 - Μια Θρακιώτικη βραδιά στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ με το συγκρότημα
«Εβρίτικη Ζυγιά» και τον Λαογραφικό Σύλλογο Παραλίας Αυλίδας με το χορευτικό του συγκρότημα.

Στο καθημερινό φεστιβάλ πολιτισμού που γίνεται δω και 40 μέρες στο προαύλιο της ΕΡΤ, φυσικά δεν έχουν λείψει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και τα πολιτισμικά στοιχεία από τον πλούτο της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας.


Έτσι αυτή την Κυριακή με χαρά υποδεχόμαστε τους συναδέλφους από την ΕΡΑ Ορεστιάδας, οι οποίοι οργάνωσαν αυτή την βραδιά με τη "Εβρίτικη Ζυγιά" και το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ

- "Εβρίτικη Ζυγιά"

Ηλικιακά νέοι οι μουσικοί της «Εβρίτικης Ζυγιάς», δημιουργούν με ιδιαίτερη ευαισθησία και συνθέτουν με γνήσια συστατικά από τον λαογραφικό πλούτο του Έβρου, μια εντυπωσιακή διαδρομή προς το μέλλον.

Μυημένοι στον παραδοσιακό τρόπο διασκέδασης, με καταγεγραμμένες στο ενεργητικό τους πολλές έρευνες και έχοντας στη σύνθεσή τους αποκλειστικά αρχέγονα παραδοσιακά θρακιώτικα όργανα, θα θυμίσουν στους παλαιότερους προσωπικά βιώματα και θα ταξιδέψουν τους νεότερους σε όλες τις γωνιές του Θρακικού χώρου (Βόρεια, Ανατολική και Δυτική Θράκη). Εκεί, στα ατελείωτα θρακιώτικα πανηγύρια, που όλα ήταν αυθεντικά με ανθρώπους απλούς. Τότε που ο κόσμος γλεντούσε με τα αφτιά και την ψυχή και όχι με τα μάτια !

Παίζουν:
Γκάιντα, καβάλι: Στράτος Σπύρος
Καβάλι, φωνή: Πασόπουλος Στρατής
Λύρα Θράκης: Παρτινούδης Αλέξιος
Νταούλι, τουμπερλέκι: Στράτος Άγγελος
Ακορντεόν: Πασόπουλος Σταμάτης

- Λαογραφικός Σύλλογος Παραλίας Αυλίδας με παραδοσιακές θρακιώτικες φορεσιές

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου