Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

... προειδοποιητική αντίδραση - στάση εργασίας ...

*
ΠΟΕΣΥ
***
*


... αιφνίδια χάθηκε το "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" και έμεινε το "ΔΤ" ...

Προειδοποιητική αντίδραση
για το κυβερνητικό μόρφωμα
.

Με νέα πραξικοπηματική, αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική παρέμβαση, η κυβέρνηση εμμένοντας πεισματικά στο μαύρο που επέβαλε στην ΕΡΤ, ανέβασε μέσω της Digea τον ψευδεπίγραφο και πειρατικό τίτλο ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση), ενώ σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου υπουργού θα μεταδίδεται από ιδιωτικό στούντιο στην Παιανία και πρόγραμμα, χωρίς το προσωπικό της ΕΡΤ.

Αντιδρώντας άμεσα σ’ αυτή τη νέα και αιφνίδια πραξικοπηματική και αντιδημοσιογραφική κυβερνητική ενέργεια, που υλοποιείται με την επικούρηση των ιδιοκτητών της Digea και των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) αποφάσισαν την κήρυξη προειδοποιητικής 5ωρης στάσης εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια, για αύριο Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 από τις 13.00 έως τις 18.00.


Προειδοποιούμε ταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε απόπειρα μετάδοσης προγράμματος, απ’ αυτό το νέο «ενημερωτικό» μόρφωμα, θα αντιμετωπιστεί από ολόκληρο τον κόσμο της Ενημέρωσης, με διαρκή γενική απεργία, με τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του λαού και των εργατικών συνδικάτων της χώρας.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

Στην αιφνίδια εκπομπή σήματος από την συχνότητα της ΝΕΤ από την αγνώστων λοιπών στοιχείων «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» από το πρωί της Τρίτης 10 Ιουλίου 2013, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις του αρμόδιου Υφυπουργού με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιούργησαν οι παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες της Κυβέρνησης. Μόλις την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, οι συνδικαλιστικές ενώσεις κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή τις Βουλής τις θέσεις τους για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η παράνομη εκπομπή σήματος από τη συχνότητα της ΝΕΤ αποδεικνύει τον προσχηματικό χαρακτήρα των διαδικασιών διαβούλευσης, απαξιώνει τον ρόλο των συνδικαλιστικών ενώσεων, αποσκοπεί στην χειραγώγηση των εργαζομένων και στη δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων, οι οποίες δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους εργαζομένους στον Τύπο.

Οι τρεις Ομοσπονδίες επιμένουν ότι μοναδική λύση είναι η εξάλειψη του μαύρου από τις οθόνες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους της.

Καλούμε τις Ενώσεις-μέλη μας να φροντίσουν για την επιτυχία της 5ωρης στάσης εργασίας και να καλέσουν όλα τα μέλη τους σε νέα αγωνιστική ετοιμότητα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου