Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

... απολύσεις στην εφημ. "Κέρδος" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Στάση εργασίας και συνέλευση
για τις νέες απολύσεις
στην εφημ. "ΚΕΡΔΟΣ"

.

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αντεργατική και αήθη συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», η οποία απέλυσε τους συναδέλφους Αντώνη Ξυδούς και Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, επειδή δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις που προσπάθησε να τους επιβάλει.



Η εργοδοσία του «ΚΕΡΔΟΥΣ» που εξακολουθεί να οφείλει στους συναδέλφους δεδουλευμένες αποδοχές τριών και πλέον μηνών, καθώς και τα επιδόματα που αυθαιρέτως περιέκοψε από τις αποδοχές τους, συνεχίζει τις παρανομίες. Παρά τις συστάσεις του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου Εργασίας για εφαρμογή των νομίμων, επανήλθε προσπαθώντας να επιβάλει στους συναδέλφους τις μειώσεις αποδοχών που θέλει μέσω μειωτικών ατομικών συμβάσεων εργασίας. Ήδη, η ΕΣΗΕΑ προσέφυγε εκ νέου στο ΣΕΠΕ για την καταχρηστική αυτή ενέργεια της εργοδοσίας, η οποία με την απειλή της απόλυσης προσπαθεί να εκβιάσει τους συναδέλφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει τις δύο απολύσεις. Δηλώνει δε προς όλους ότι δεν θα ανεχτεί την τρομοκρατία και θα σταθεί στο πλευρό όλων των συναδέλφων. Καλεί τέλος τους εργαζόμενους σε συνέλευση τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 στις 13.00 στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ. Για την πραγματοποίηση της συνέλευσης το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα για τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ».



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Ανακοίνωση ΕΤΗΠΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. καταγγέλλει την αντεργατική και αήθη συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφημερίδας "ΚΕΡΔΟΣ", η οποία απέλυσε την συνάδελφο Δάφνη Πετρίδου, επειδή δεν υπέγραψε την ατομική σύμβαση που προσπάθησε να της επιβάλει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση. Δηλώνει δε προς όλους ότι δεν θα ανεχτεί την τρομοκρατία και θα σταθεί στο πλευρό όλων των συναδέλφων. Καλεί τέλος τους εργαζόμενους σε συνέλευση τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 στις 13.00 στο κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20). Για την πραγματοποίηση της συνέλευσης το Δ.Σ. της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. κηρύσσει τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 5:00 το απόγευμα για τους τεχνικούς Τύπου της εφημερίδας "ΚΕΡΔΟΣ".

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου