Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

... έχει ΚΕΡΔΟΣ από τις μειώσεις μισθών ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*
Νέες μειώσεις μισθών
στην εφημ. "ΚΕΡΔΟΣ"
.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη νέα προκλητική και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εφ. «ΚΕΡΔΟΣ». Η εργοδοσία ζητεί εκβιαστικά από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις 30%-40% έως την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013. Σε αντίθετη περίπτωση τους απειλεί ότι θα απολυθούν.

Η επιχείρηση είχε προχωρήσει σε μονομερείς μειώσεις τον Ιούνιο του 2012 που έφταναν έως το μείον 35%. Παρόλο που οι μειώσεις κρίθηκαν παράνομες από το ΣΕΠΕ η επιχείρηση δεν συμμορφώθηκε με τα νόμιμα. Αντίθετα, αγνόησε την απόφαση και τώρα, επιπλέον, επιχειρεί νέα μείωση των μισθών. Παράλληλα, οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές τεσσάρων μηνών και αναδρομικά για τα οποία υπάρχει μόνο προφορική δέσμευση ότι «θα καταβάλλει ένα δεκαπενθήμερο ανά εβδομάδα».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την εργοδοσία του «ΚΕΡΔΟΥΣ» να σταματήσει τα σχέδιά της για περικοπή των μισθών. Αυτό που οφείλει να κάνει αμέσως είναι να εφαρμόσει την απόφαση του ΣΕΠΕ και να πληρώσει τις δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκαταστήσει την εργασιακή ηρεμία στην εφημερίδα εκτός εάν σκοπός της εργοδοσίας είναι να δυναμιτίσει το κλίμα. Τότε, όμως, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες και την ευθύνη θα την φέρει αποκλειστικά η εργοδοσία της εφημερίδας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου