Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

... Σ. Κεδίκογλου - ψεύτης αορίστου χρόνου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Μόνιμος στην ΕΡΤ
ο Σίμος Κεδίκογλου από το 1995


Δημοσιογράφος "αορίστου χρόνου" στην ΕΡΤ - πιο μόνιμος δεν γίνεται - ήταν ο Σίμος Κεδίκογλου από τον Σεπτέμβριο του 1995, παρά τα ψέματα που είπε στη Βουλή χθες, επιχειρώντας να υπερασπιστεί ένα προσωπικό προφίλ "σκληρά εργαζόμενου" που αρνήθηκε τη μονιμοποίηση.


Ο Σίμος Κεδίκογλου επιχείρησε να περιγράψει χθες κατά την ομιλία του στη Βουλή τις «παθογένειες» της ΕΡΤ μέσα από το... προσωπικό του βίωμα ως δημοσιογράφος, επειδή, όπως είπε, «δέχθηκα ουκ ολίγες προσωπικές επιθέσεις». Όπως είπε, σύμφωνα με τα πρακτικά, το 1990 προσλήφθηκε ως συμβασιούχος και στη συνέχεια εξελίχθηκε «σε πολιτικό συντάκτη και παρουσιαστή μέχρι το 1995, οπότε, λόγω δυσμένειας της τότε διοίκησης, με έβαλαν στο 'ψυγείο', μια προσφιλής πρακτική στην ΕΡΤ».

Και συμπληρώνει ψευδόμενος: «Για να μη διαμαρτύρομαι στο 'ψυγείο', μου πρόσφεραν μονιμοποίηση, μια άλλη προσφιλής τακτική. Εγώ όμως, δεν το δέχθηκα».

Όμως το δέχθηκε και το παραδέχθηκε, όπως προκύπτει από δύο έγγραφα. Το ένα είναι απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ με ημερομηνία 13/7/1995, σύμφωνα με την οπο
ία ο Σίμος Κεδίκογλου προσλαμβάνεται με «σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου».

Δεν πέρασαν δύο μήνες και στις 5/9/1995 ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράφει με την ΕΡΤ σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου (βλ. και εικόνα) και προσλαμβάνεται ως δημοσιογράφος. Ο Σίμος Κεδίκογλου είπε ψέματα.
---
πηγή: Α.Γ.Ν. - "Αυγή"
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου