Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

... ΕΣΗΕΑ - πάλι "μαύρος" καπνός ...

*
Ενωμένοι Δημοσιογράφοι
***
*

“Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους”


Για άλλη μια φορά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν κατάφερε να εκλέξει προεδρείο. Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι σταθεροί στις απόψεις μας επαναλάβαμε τη πρόταση για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Δυστυχώς μόνο η παράταξη Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος ανταποκρίθηκε.

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει λύση, χωρίς όμως να καταθέσει κάτι συγκεκριμένο, η εκπρόσωπος της παράταξης Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι επανέλαβε την πρόταση της για αντιμνημονιακό προεδρείο, ενώ ο εκπρόσωπος της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας τόνισε ότι δεν μετέχει στη διαμόρφωση κανενός προεδρείου. Οι Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία, που στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν προτείνει να συγκροτηθεί προεδρείο από τις δυο πρώτες παρατάξεις, δεν κατέθεσαν καμία πρόταση.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, η συγκαλούσα το Δ.Σ. Μαρία Αντωνιάδου, ως πρώτη σε σταυρούς σύμβουλος του πρώτου συνδυασμού, των Ενωμένων Δημοσιογράφων, παρέδωσε τη σκυτάλη της σύγκλησης του Συμβουλίου «με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση του προεδρείου» στο δεύτερο σε σταυρούς σύμβουλο, τον Δ. Τρίμη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος. Είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις της έως σήμερα προεδρεύουσας, Μ. Αντωνιάδου, με εκπροσώπους των παρατάξεων, οι οποίες αποδείχτηκαν αδιέξοδες.

Ωστόσο στη δημοκρατία δεν - πρέπει να - υπάρχουν αδιέξοδα. Οι παρατάξεις και τα πρόσωπα που διαφωνούν με το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό που προτείνουμε, επιλέγουν να αφήνουν την ΕΣΗΕΑ σε μια κρίσιμη περίοδο χωρίς προεδρείο. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, καταθέτοντας επιτέλους την εναλλακτική τους πρόταση που θα περιλαμβάνει και τους ίδιους ως μέρος της λύσης.

---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου