Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

... ο Θέμος, o Χάρης και τα πέντε μαύρα 100μύρια ...

*
e-reportaz.gr
***
*

Χάρη (Θεοχάρη) στο Θέμο



Σε σημαντική διευκόλυνση προς τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του κ. Χάρη Θεοχάρη. Η υπόθεση αφορά την φορολογητέα ύλη την οποία θα κληθεί να πληρώσει ο επικεφαλής του «Πρώτου Θέματος» για την πασίγνωστη ιστορία των "μαύρων" εκατομμυρίων που κατέθεσε, τον Ιούλιο του 2007, στην τράπεζα BNP Paribas.

Η τελευταία λέξη του «φορολογικού δράματος» για τον Mr OΛΑ παίχτηκε δύο ημέρες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον βωμό του «συμμαζέματος» της ΕΡΤ και της περιστολής στις δημόσιες δαπάνες.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Μάϊο, ο Θέμος Αναστασιάδης, -ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε τακτική ανάκριση- είχε προσφύγει στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών 70Α. Εκεί το ποσό της φοροδιαφυγής μειώθηκε από το 1.6 εκατ. ευρώ σε 1.1 εκατ. ευρώ.

Η 70Α έχει μπει στο στόχαστρο της Τρόικα καθώς έχει διαπιστωθεί σωρεία παραλείψεων αλλά και περίεργες συμπεριφορές από μέρους των μελών της.


Ένα 24ωρο προτού πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ο Θέμος Αναστασιάδης προσέφυγε με την υπ” αριθ. 18219/10-6-2013 αίτηση στην αρμόδια επιτροπή εισπράξεων προβάλλοντας το αίτημα να διευκολυνθεί -μέσω τμηματικών καταβολών- στην αποπληρωμή της οφειλής.Την επόμενη ημέρα, η Επιτροπή Παροχής Διευκολύνσεων άναψε το «πράσινο φως», ενώ στις 13 Ιουνίου 2013 ο κ. Θεοχάρης ενέκρινε την καταβολή 19 ισόποσων μηνιαίων δόσεων.
Δείτε την απόφαση 


Η ανοιχτή δίωξη,
το ελεγκτικό συνέδριο
και τα περιουσιακά στοιχεία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών προσώπων η «προθυμία» του κ. Αναστασιάδη να συμβιβαστεί με το Ελληνικό Δημόσιο έχει να κάνει με την επικείμενη κλήση του από τον ανακριτή. Είναι προφανές ότι επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον «συμβιβασμό» ως νομικό πάτημα προκειμένου να έχει επιεικέστερη ποινική αντιμετώπιση μετά την απολογία του. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι κατηγορείται για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής αλλά και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί υπόθεση του εκδότη στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου αναμένεται να γίνει ο καταλογισμός για τα πέντε εκατ. ευρώ τα οποία κατέθεσε στην BNP Baribas και αποτελούν, σύμφωνα με τις αρχές, παράνομο περιουσιακό όφελος. Όπως αποκάλυψε εχθές το e-reportaz ο εκδότης προσπαθεί να θέσει εκτός μάχης το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας καθώς με προσφυγή του επικαλείται θέματα αναρμοδιότητας.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου