Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

... Αστυνομία και Επιθεώρηση Εργασίας στον Καλοφωλιά ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Έφοδος της Επιθεώρησης Εργασίας με αστυνομία,
εργαζόμενους και ΕΤΗΠΤΑ στα πιεστήρια της Κερατέας

Οι δαιδαλώδεις διαδρομές
του σκανδάλου Καλοφωλιά



Έφοδο πραγματοποίησε 5μελές κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής συνοδευόμενο από τρία οχήματα της Αστυνομίας και ομάδα εργαζομένων - από δημοσιογράφους και τεχνικούς καθώς και μέλη του δ.σ. της ΕΤΗΠΤΑ - στα πιεστήρια του Καλοφωλιά στην Κερατέα μετά από καταγγελία της Ένωσης.

Η χρήση της σειρήνας και του φάρου ενός περιπολικού ανάγκασε τον υπεύθυνο των πιεστηρίων να ανοίξει επιτέλους την είσοδο. Μετά από διαπληκτισμούς και αντιπαραθέσεις και κόντρα στην επιταγή της επιχείρησης να μην επιτρέψει την είσοδο στα πιεστήρια συνδικαλιστών και εργαζομένων της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ, η υπεύθυνη της Επιθεώρησης Εργασίας και ο υπαστυνόμος έδωσαν την άδεια στον πρόεδρο και γεν. γραμματέα να παρευρεθούν στον έλεγχο. Η καταγραφή των παραβάσεων έγινε και ζητήθηκαν από την εταιρεία τα απαραίτητα έγγραφα, που ασφαλώς δεν υπήρχαν.

Το σημαντικότερο όμως που αφορά το καθεστώς εργασίας είναι ότι:

α) Έχει συσταθεί μία νέα εταιρεία, που έχει κάνει προσλήψεις πριν μία εβδομάδα στους μισούς πιεστές (οι άλλοι είναι ακόμα στην ΕΞΠΡΕΣ) και που χρησιμοποιεί τα πιεστήρια.

β)  Όμως, τα πιεστήρια ανήκουν σε άλλη εταιρεία, η οποία τα αγόρασε σε πλειστηριασμό για 17.000 ευρώ, που είχε κατασχέσει το δεξί χέρι του Καλοφωλιά Γιάννης Λαζάρου, ο οποίος μετά από λίγες ημέρες δάνεισε στον Καλοφωλιά 80.000 ευρώ!

γ) Από την άλλη, οι εφημερίδες που τυπώνονται είναι (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες) συμβόλαια της εταιρείας "ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά".

Δηλαδή, ο Καλοφωλιάς που χρωστάει σε εργαζόμενους, Ταμεία και Εφορία πάνω από 20.000.000 ευρώ τυπώνει τη δουλειά του χρησιμοποιώντας πιεστές "άλλης" εταιρείας στα πιεστήριά του που ανήκουν σε "άλλη" εταιρεία, στο κτίριο που είναι lease-back στην Εθνική Τράπεζα!

Ποιος προστατεύει τον Καλοφωλιά;

Οι συμμαθητές υπουργοί και βουλευτές του Κολεγίου Αθηνών;

Οι εκδότες, φοβούμενοι μήπως ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στα ΜΜΕ;

Οι επίτιμοι κουμπάροι;

Οι οργανισμοί που συμμετέχει;

Η παρέα του Κολωνακίου, που ήθελε μάλλον να δουλεύουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για να πάρει τα οφειλόμενα ο ασφαλιστικός τους φορέας;

Γιατί μάλλον δεν κατάλαβαν ότι οι απελπισμένοι εργαζόμενοι της ΕΞΠΡΕΣ ζητούν την πτώχευση όλων των εταιρειών του τέως Ομίλου, αλλά και όλης της οικογένειας για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

Οφείλουν, λοιπόν, οι φορείς να συμπράξουν μαζί τους για να πάρουν τα χρωστούμενα και ξέρουν πολύ καλά από πού!

Οι δε κυβερνώντες, που κόπτονται δήθεν για ισονομία και δικαιοσύνη, ας ξεκινήσουν πρώτα από τους δικούς τους...

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. Να παει η επιθεωρηση εργασιας και στην Ελευθεροτυπια και να δει ατομα που εργαζονται ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ!!!!!!! και το μονο που παιρνουν ειναι ενσημα.
    Να δουμε μετα ποιοι προστατευτουν τους Οικονομοπουλο & Τεγοπουλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 5:56 - ... πολλά τα μαγαζιά με καθεστώς απληρωσιάς ... πού να προλάβει και η ...φιλότιμη Επιθεώρηση Εργασίας !..

      Διαγραφή
  2. αυτο εκει το σημειο που αναφερει ζητουν την πτωχευση ολης της οικογενειας ειναι το καλυτερο και ταιριαζει και για την τεγοπουλου οχι αυτη πλουσια χρωστωντας τοσα στους εργαζομενους της χκτεγουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή