Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

... έκτακτη Γ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ 28/2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ο ΕΔΟΕΑΠ,
σε κρίσιμο σταυροδρόμι,
αποφασίζει για το μέλλον του

Ύστερα από μια πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ την περασμένη Τρίτη, αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του Οργανισμού το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η πρόταση που δεν πέρασε τελικά στο ΔΣ έχει σχέση με τις περικοπές. Σύμφωνα με αυτήν, στη συνέλευση θα έπρεπε να στηθεί κάλπη και να κληθούν οι μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ να αποφασίσουν για αύξηση της εισφοράς των ενεργών μελών από 3% σε 5%, αναστολή χορήγησης των επικουρικών συντάξεων, παύση συνεργασίας με όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, καθώς και για περικοπές στις παροχές υγείας. Η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ διαφώνησε ύστερα από μεγάλη ένταση, υιοθετώντας την πρόταση που κατέθεσε ο Γιάννης Αγγέλης, να τεθεί, δηλαδή, προς συζήτηση στη γενική συνέλευση το θέμα της οικονομικής κατάστασης του ΕΔΟΕΑΠ. Το σημείο -κλειδί στην απόφαση είναι πως τα μέλη θα ενημερωθούν αναλυτικά για την οικονομική κατάσταση και θα δώσουν την κεντρική κατεύθυνση για τις αποφάσεις του ΔΣ το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, ήδη έχει κατατεθεί η πρόταση των Π. Χριστοδουλίδου και Γ. Αγγέλη να δοθεί δάνειο από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις στον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και προκαταβολή του αγγελιοσήμου από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Την πρόταση για χορήγηση δανείου δεν την απορρίπτει κατά δήλωσή της η ΕΠΗΕΑ. Ο πρόεδρός της, ωστόσο, σε επιστολή του προς το ΔΣ του Οργανισμού προτείνει να απευθυνθούν στα στελέχη -μάνατζερ των ΜΜΕ για να καταρτίσουν σχέδιο βιωσιμότητας του Ταμείου.

Οι σχέσεις, πάντως, των διοικήσεων των συνδικαλιστικών Ενώσεων με το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ βρίσκονται στο κόκκινο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΕΔΟΕΑΠ προτείνει στην ΕΣΗΕΑ τη διεξαγωγή των εκλογών στις 11 και 12 Μαρτίου, ενώ από την Ένωση Συντακτών η πρόταση ήταν για διενέργεια διπλών εκλογών σε ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ στις αρχές Απριλίου.
---
Σχόλιο "Α" : ... σύμφωνα με τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΝΠΔΔ) θα κληθεί(;) να... συνεισφέρει προκαταβολή αγγελιόσημο περίπου δέκα (10) εκατ. ευρώ για να σώσει τον ετοιμόρροπο ΕΔΟΕΑΠ (ΝΠΙΔ); ... και ποιος είπαμε, σύμβουλος στο ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, θα συναινέσει; ... σε κάθε περίπτωση, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και την θέση του εποπτεύοντος υπουργείου ... και με την ευκαιρία και τη θέση του (νέου) υπουργού για τα Επαγγελματικά Ταμεία και τα στελέχη - μάνατζερ των ΜΜΕ, που θα τα "στήσουν"...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου