Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

... η Α. Γουγά και τα "δικά της" παιδιά στη ΝΕΡΙΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το αγκάθι των συμβασιούχων στη ΝΕΡΙΤ

Το κυρίαρχο πρόβλημα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η ειδική διαχείριση της περιουσίας της ΕΡΤ, που βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Αρχικά ο Γκίκας Μάναλης και στη συνέχεια η Αφροδίτη Γουγά διαχειρίστηκαν σχεδόν εν λευκώ την περιουσία της ΕΡΤ και τα εκατομμύρια των διαθεσίμων της. Εκατοντάδες ακίνητά της βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς, ευτυχώς, να έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. Κυρίως, όμως, η ειδική διαχείριση απασχολεί το πραγματικό προσωπικό της ΝΕΡΙΤ, τους ενοικιαζόμενους συμβασιούχους, ο πραγματικός αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Οι συμβάσεις, σύμφωνα με τις τελευταίες υπογραφές σε τρεις συνολικά λίστες ανανεώσεων, ολοκληρώνονται στις 15 Μαρτίου 2015. Συνολικά, περισσότεροι από 650 συμβασιούχοι κάθε ειδικότητας εμφανίζονται να απασχολούνται στην υπηρεσία της ειδικής διαχείρισης, οι περισσότεροι εκ των οποίων παρέχουν υπηρεσίες στη ΝΕΡΙΤ μέσω της σύμβασης που έχει υπογράψει η Αφροδίτη Γουγά με τη διοίκησή της. Μόλις πριν από ενάμιση μήνα η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ενέκρινε την εκταμίευση 20 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συμβασιούχων του υπουργείου Οικονομικών!

Να σημειωθεί ότι το μήνυμα της αλλαγής κυβέρνησης το είχαν λάβει στο υπουργείο Οικονομικών πολύ πριν ανοίξουν οι κάλπες και φρόντισαν με αλλεπάλληλες υπογραφές να εξασφαλίσουν πληρωμές και συμβάσεις! Μόνο στις 20 Ιανουαρίου η ειδική διαχειρίστρια Αφροδίτη Γουγά, όπως προκύπτει από τη «Διαύγεια», υπέγραψε 21 αποφάσεις πληρωμών και νέων συμβάσεων! Για δικηγόρους συνεργάτες υπεγράφησαν περισσότερες από πέντε αποφάσεις, δόθηκε εντολή για πληρωμές σε συμβούλους δύο μηνών, ενώ υπεγράφησαν και νέες συμβάσεις που θα έχουν ισχύ έως και τον Ιούνιο του 2015!

Με τις αποφάσεις αυτές η ειδική διαχείριση της ΔΤ με την υπογραφή της Αφροδίτης Γουγά φρόντισε να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση με δικούς της συνεργάτες.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου