Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Κύρτσος - η καλά αμειβόμενη δουλειά δεν είναι ντροπή...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γιώργος Κύρτσος : Έγινα ευρωβουλευτής,
γιατί δεν πήγαινε καλά η δουλειά του εκδότη

Στο συνέδριο που διοργανώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου συμμετείχε ως ομιλητής ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος. Το θέμα του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση του έργου των Ευρωβουλευτών και η προώθησή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην έναρξη της ομιλίας* του και στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να γίνει ευρωβουλευτής στην παρούσα συγκυρία ο κ. Κύρτσος αναφέρει τα εξής :

«There is a big crisis as far as the media are concerned in Greece. They are not doing well, because advertising revenues are going down. So, I prefer the rather safe environment of the European Parliament rather than the Greek market – the wild Greek market».

Ακόμα και αν δεχθούμε απολύτως καλοπροαίρετα ότι διατύπωσε τη συγκεκριμένη φράση χάριν αστεϊσμού, δεν πιστεύουμε ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι θεωρούν αστεία την προκλητική τοποθέτηση ενός μακροχρόνια κρατικοδίαιτου εκδότη, ο οποίος μέσω free press εντύπων λάμβανε για χρόνια τεράστια χρηματικά ποσά από τα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ετήσιας κρατικής διαφημιστικής δαπάνης το έντυπο City Press του Γ. Κύρτσου την κρίσιμη περίοδο 2004-2008, κατά την οποία ο άνευ προηγουμένου δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας λειτούργησε καταστρεπτικά για τη μετέπειτα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας εν όψει της επερχόμενης κρίσης, έλαβε περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος άνθρωπος έκανε μάλιστα στις 12 Φεβρουαρίου το ακόλουθο tweet δίνοντας κατ’αυτό τον τρόπο τον ορισμό του θράσους στο δημόσιο διάλογο επενδύοντας προφανώς στην βραχεία μνήμη της ελληνικής κοινωνίας



Ακούμε διαρκώς τις τελευταίες μέρες τον Γιώργο Κύρτσο να κατακρίνει την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή για την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική της επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ πρωταγωνίστησε στην χρεοκοπία» και φέρνοντας ως παράδειγμα την επιδότηση του ασφαλιστικού που εκτοξεύθηκε από 5 δισ. ευρώ το 2004 σε 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2009.
Βέβαια ο κ. Κύρτσος δεν μας αναφέρει πόσο συνέβαλε ο ίδιος μέσω των κρατικοδίαιτων εντύπων του κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στη χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου. 
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να προβάλλονται -έστω και χάριν κακόγουστου αστεϊσμού- ισχυρισμοί από εκλεκτούς της πολιτικής ηγεσίας κρατικοδίαιτους εκδότες προσβλητικοί για κάθε επιχειρηματία που εν μέσω βαθύτατης κρίσης προσπαθεί να επιβιώσει στην ελληνική αγορά.


Ο κύριος Κύρτσος αποτελεί προσωποποίηση μερικών από τις χειρότερες στρεβλώσεις του Τύπου στην Ελλάδα και μια από τις αποδείξεις πως οι καλές σχέσεις δημοσιογράφων με την πολιτική εξουσία και η εξαγορά δημοσιότητας μπορούν να σου εξασφαλίσουν μια καλά αμειβόμενη θέση στην Ευρωβουλή εν μέσω της σφοδρότερης κρίσης της νεότερης Ελλάδας.
---
* Ολόκληρο το video της εκδήλωσης μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εδώ και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ -που φυσικά παραβλέπει τον απαράδεκτο ισχυρισμό του Γ. Κύρτσου που επισημάναμε- εδώ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου