Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

... ΜΜΕ - Τράπεζες - έλεγχος χρηματοδότησης ...

*
Ανασυγκρότηση
**
*

Μήνυμα Δραγασάκη στους τραπεζίτες
να κλείσουν τη στρόφιγγα στα ΜΜΕ
και εντολή για έλεγχο της χρηματοδότησης


Μια ημέρα μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης με τους τραπεζίτες, εχθές το μεσημέρι, μεταξύ άλλων έθεσε και το θέμα της δανειοδότησης των επιχειρήσεων Τύπου και ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του αντιπροέδρου στους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών που συμμετείχαν στη συνάντηση, Γιώργο Μιχελή (Εθνική), Άνθιμο Θωμόπουλο (Πειραιώς), Νίκο Καραμούζη - Φωκίων Καραβία (Eurobank) και Αλέξανδρο Αντωνόπουλο (Attica), ήταν σαφές: να μην χορηγούν δάνεια στα ΜΜΕ που δεν πληρούν τα κριτήρια.

Σε απόλυτη αρμονία με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε ανέφερε και ο πρωθυπουργός την Κυριακή το βράδυ από το βήμα της Βουλής δηλώνοντας ότι «Βάζουμε τέλος στα χαριστικά δάνεια που παραχωρούνται με αδιαφανείς όρους», επιχειρεί άμεσα και πριν ακόμη συνάψει συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους να αλλάξει στην πράξη τους όρους του παιχνιδιού και τους «κανόνες» στο μιντιακο-τραπεζικό αλισβερίσι!

Έτσι λοιπόν, εκτός από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα προχωρήσει άμεσα στην επαναπροκήρυξη όλων των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν ανησύχησε τους ιδιοκτήτες, δεδομένου ότι την ανέμεναν… Δεν ισχύει το ίδιο και για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με τον έλεγχο των δανείων που έχουν χορηγηθεί στα ΜΜΕ. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα προχωρήσει στον «Έλεγχο των οικονομικών των Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των άλλων Μέσων ενημέρωσης», σε συνδυασμό με το μήνυμα του Γιάννη Δραγασάκη στους τραπεζίτες να κλείσουν τη στρόφιγγα προς τα ΜΜΕ, έχει προκαλέσει ανησυχία και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και πανικό στους ιδιοκτήτες των Μέσων! Αφού σύμφωνα με άλλες πηγές έχει δοθεί ήδη εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να ξεκινήσουν τη διενέργεια ελέγχων για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, αλλά και την προέλευση των χρημάτων προς αυτά.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου