Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι ημερομηνίες για τη νέα ΕΡΤ

Σφιχτό χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ έχει σχεδιάσει το υπουργείο Επικρατείας. Στόχος είναι να λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ το συντομότερο δυνατό και για αυτό υπάρχει επιτάχυνση των όποιων διαδικασιών απαιτούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έως τις 3 Μαρτίου πρόκειται να κατατεθεί τη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανασύσταση της ΕΡΤ. Το νομοσχέδιο θα θα συζητηθεί με κατεπείγουσα διαδικασία έτσι ώστε μέσα σε διάστημα το πολύ δέκα ημερών ο νόμος να έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στη συνέχεια θα οριστεί η προσωρινή διοίκηση η οποία θα αναλάβει την προετοιμασία για την εκ νέου μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος. Έχει τεθεί ως στόχος να μην ξεπεραστεί η ημερομηνία της 3η Απριλίου.
---
Συνέλευση του συνεταιρισμού
της “Εφημερίδας των Συντακτών”

Στη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης,
την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, προχωράει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού των εργαζομένων της "Εφημερίδας των Συντακτών" με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) την ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον τίτλο του φύλλου

2) την εκκαθάριση του μητρώου των μελών του.
---
Συνάντηση Τσίπρα
με αντιπροσωπεία καναλιών
της Μακεδονίας για Digea

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν,χθες, οι ιδιοκτήτες περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «οι συγκεκριμένοι σταθμοί βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Digea, που έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων πανελλαδικά και ζητάει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ένα υπέρογκο ποσό μηνιαίως προκειμένου να εκπέμψει το σήμα τους». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την συμπαράσταση και τη στήριξη που διατίθεται να προσφέρει στην ελεύθερη ενημέρωση.
---
Επαρκή βρίσκει την κάλυψη
της Digea στην επαρχία η ΕΕΤΤ

Άμεση παρέμβαση ΕΕΤΤ υπέρ Digea! Στις δεκάδες πλέον επιστολές διαμαρτυρίας δήμων και περιφερειών προς το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων για τα «λευκά σημεία» της ψηφιακής τηλεόρασης αντέδρασε η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Αντί άλλης απάντησης για τα εξώδικα που έχει δεχθεί τόσο από τη Μυτιλήνη, όπου ο δήμος αρνήθηκε να κατεβάσει τους αναλογικούς πομπούς, όσο και από την Κρήτη, η ΕΕΤΤ δηλώνει πως η κάλυψη του ψηφιακού σήματος στις περιοχές που έκανε την ψηφιακή μετάβαση η Digea είναι «επαρκής» και σε ορισμένες περιπτώσεις «μεγαλύτερη» από αυτήν που προβλέπει ο χάρτης των συχνοτήτων. Η ΕΕΤΤ αναφέρεται, βέβαια, στην πληθυσμιακή κάλυψη και όχι στη γεωγραφική, αφού αυτήν είχε θέσει ως όρο στην ιδιωτική εταιρεία. Η ευθύνη της για το ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξε τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας έναντι του δημοσίου συμφέροντος πρέπει να αναζητηθεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Η ΕΕΤΤ, ως ανεξάρτητη αρχή, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών-καταναλωτών στην ψηφιακή εποχή, δεν έθεσε ως όρο την κάλυψη των γεωγραφικών συνόρων της χώρας αλλά μόνο των μεγάλων εμπορικών πόλεων, που ενδιαφέρουν τους ιδιώτες.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου