Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

... ΚΕΔ για ΕΔΟΕΑΠ: "... λείπουν εκατομμύρια από το ταμείο" !..

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

ΚΕΔ: Να κόψουμε οριστικά
το δρόμο στους εφιάλτες του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πανικός έχει καταλάβει τους εραστές του μνημονίου στον ΕΔΟΕΑΠ, που μαζί με τις πιστές και τους κηπουρούς της διαπλοκής στις δημοσιογραφικές ενώσεις, προσπαθούν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, για να στείλουν το δημοσιογραφικό Ταμείο στα βράχια.

Μοιάζει να έχουν δεσμεύσεις, για να μην αυξηθούν τα έσοδα του Ταμείου από τις δημοσιεύσεις των ισολογισμών, τα εκατομμύρια που διαφεύγουν, και βλέπουν μόνο νέες περικοπές στις παροχές σαν εύκολη λύση.

Δεν θα τους περάσει όμως Και θα φανεί καθαρά ποιοί και τι κρύβεται από πίσω από τους εφιάλτες και την συναλλαγή, που είναι σε εξέλιξη για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ.

Οι εκλογές τελείωσαν. Οι συνάδελφοι μαύρισαν πρόσωπα και καταστάσεις που οδήγησαν και την τελευταία διετία:

- σε περικοπές στην περίθαλψη

- σφαγή στις συντάξεις

- παράνομες παρακρατήσεις σε όσους τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι

- κρέμασαν στα μανταλάκια προσωπικά δεδομένα ασθενών και συνταξιούχων για να «κάτσουν καλά»

- αποφάσισαν να διώξουν από τον ΕΔΟΕΑΠ και τις ενώσεις του ανέργους.

- έδωσαν, όχι χωρίς αντάλλαγμα, συνδικαλιστική παραγραφή πράξεων και παραλείψεων για την ληστεία, τα τοξικά, την κατασπατάληση αποθεματικών και το πλιάτσικο εργοδοτών στην πλάτη μας.

Αυτοί που αποδοκιμάσθηκαν μαζί με την παρέα τους, που βγήκε με το ζόρι, μέσα από άκυρα, αποκλεισμούς ψηφοφόρων και ανοιχτή παρέμβαση της Τέως, με την οποία έχει ανοιχτή ατζέντα η Δικαιοσύνη, θέλουν να ρίξουν την χαριστική βολή στο Ταμείο μας. Και θέλουν να διοικήσουν, με πρόσωπα παρασκηνίου για να χαθούν τα ίχνη:

- για την τριμερή και το deal στο γραφείο του Mr Traa του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - πριν ενάμιση χρόνο - ώστε να καταργηθούν οι ισολογισμοί, όπως ήθελαν οι βαρόνοι των ΜΜΕ.

- για την κατάθεση των αναλογιστικών μας στοιχείων – και όχι μόνο- στη Τρόικα

- για το φλερτ διαρκείας με εργοδοτικά κέντρα και ασφαλιστικές εταιρίες.

Λέμε όχι στις περικοπές σε περίθαλψη συντάξεις και εφάπαξ που έσπευσαν να ανακοινώσουν κάποιοι στην τελευταία γενική συνέλευση δήθεν για να μας σώσουν…

Μας χρωστάνε εργοδότες, διαφημιστές, ΔΕΚΟ εργοδοτικές εισφορές και αγγελιόσημο. Και σφυρίζουν αδιάφοροι γιατί δεν ανησυχούσαν με τους δικούς της στη διοίκηση.

Είναι εκατομμύρια που λείπουν από τα ταμεία μας και μαζί με την κακοδιαχείριση συμπληρώνουν το έλλειμμα.

Προτείναμε τη συγκρότηση ενός ισχυρού «μετώπου σωτηρίας», χωρίς τα «βαρίδια» του πρόσφατου παρελθόντος, με μοναδικούς στόχους:

- Την ενίσχυση και διαφύλαξη των πόρων του ΕΔΟΕΑΠ

- Την επάνοδο της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες, αγγελιόσημο στο διαδίκτυο, στα ένθετα των εφημερίδων, και επέκταση τους και στην περιφέρεια.

- Τον σεβασμό απέναντι στα μέλη-μετόχους και το νοικοκύρεμα του Ταμείου με χρηστή-διάφανη διαχείριση και λογοδοσία.


Και επιμένουμε…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων-Ανοιχτή ΕΡΤ

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου