Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Νέα αναβολή

Νέα αναβολή στη συνάντηση ΕΣΗΕΑ - Παππά. Εξαιτίας της συμμετοχής του Νίκου Παππά στο Πρωθυπουργικό ταξίδι στην Κίνα, το ραντεβού που είχε εξ αναβολής οριστεί για την Πέμπτη, μετατίθεται για το πρωί της Παρασκευής. Στη συνάντηση αναμένεται να τεθεί και το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ
---
Μισή επιτυχία
για την εθελούσια έξοδο
στον «Ελεύθερο Τύπο»

Σιωπηρή παράταση έως την Παρασκευή έδωσε ο εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» Αλέξης Σκαναβής για να κλείσει ο κατάλογος των ενδιαφερομένων να φύγουν από την εφημερίδα με εθελούσια έξοδο. Παρότι σχεδόν το σύνολο του προσωπικού της εφημερίδας ζήτησε ενημέρωση από το λογιστήριο, στην εθελούσια έξοδο συμμετείχαν περίπου 10 άτομα, μεταξύ των οποίων ελάχιστοι δημοσιογράφοι.

Ο εκδότης είχε διαμηνύσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν 15 με 20 άτομα και να μειωθεί το μισθολόγιο κατά 40% για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας. Οι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν, ωστόσο, πως με το μπόνους της εθελουσίας θα έπαιρναν λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι με απόλυση. Θεωρείται βέβαιο πως μετά το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου θα ακολουθήσει νέος γύρος ατομικών συμβάσεων, με μειώσεις μισθών για το προσωπικό.
---
Σχέδιο για την επαναφορά του Euronews


Την ενεργοποίηση της σύμβασης με το Euronews σχεδιάζει η κυβέρνηση. Το πρόγραμμα του EuronewsGreece θα μεταφέρεται από το «μπουκέτο» της ΕΡΤ, μαζί με τα υπόλοιπα ξενόγλωσσα.
---
Τρομερή πίεση από τον ειδικό φόρο

Συνθήκες ασφυξίας στην τηλεόραση. Η διαφημιστική δαπάνη μειώνεται, ως αντανάκλαση του περιορισμού της κατανάλωσης στην πραγματική οικονομία, ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται από την επιστροφή του ειδικού φόρου τηλεόρασης, με επιλογή της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Και όλα αυτά δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο σκηνικό. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσιάζουν πλέον κάμψη των εσόδων τους, την οποία προς το παρόν μεταθέτουν στους εργαζομένους που απολύονται.
---
Ψάχνουν για νέο σχήμα στην “Αυγή”

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις στην «Αυγή» για τη νέα μορφή που θα έχει η εφημερίδα και την παρέμβασή της στο ηλεκτρονικό πεδίο. Εκκρεμεί, βέβαια, η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή νέου διευθυντή μετά την αποχώρηση του Νίκου Φίλη λόγω των βουλευτικών του καθηκόντων.

---
«Αδυνατίζει» ο ΑΝΤ1

Μέθοδο ταχύτατου «αδυνατίσματος» εφαρμόζει ο Όμιλος ΑΝΤ1. Προχωράει σε νέες περικοπές, θέλοντας να μειώσει κατά πολύ το κόστος του, το οποίο φαίνεται να έχει διευρυνθεί, ύστερα από τις εισηγήσεις των ξένων συμβούλων του για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αν και διαψεύδεται η φημολογία περί πώλησης του Μακεδονία TV, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητείται αγοραστής τόσο για το ιντερνετικό κανάλι Netwix όσο και για το Vice, το οποίο είχε προσδιοριστεί ως πολύ σημαντική συνεργασία. Στο θέμα του «διαζυγίου» με τον Πέτρο Μπούτο, ο άνθρωπος των τηλεοπτικών σειρών πήρε την πρωτοβουλία της αποχώρησης, αφήνοντας πίσω του το συμβόλαιο που είχε υπογράψει και έληγε στο τέλος του έτους. Η διοίκηση του Ομίλου ΑΝΤ1 εδώ και καιρό ήθελε να συγχωνεύσει την ANTSProduction με άλλη… εταιρεία παραγωγών και να δημιουργήσει ένα νέο σχήμα. Ο ΑΝΤ1, από τη μεριά του, δηλώνει πως η ANTS θα συνεχίσει να κάνει παραγωγές.

---
Η νέα διοίκηση της ΕΠΗΕΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα, στην πρώτη συνεδρίασή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ ως εξής:

Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Ταμίας εκλέχτηκαν εκ νέου ο Μάρκος Γκανάς, ο Δημήτρης Πίππας και ο Δημήτρης Τόλης. Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Σοφρώνης, Αναπλ. Γραμματέας ο Πέτρος Ζώτος και Αναπλ. Ταμίας ο Βαγγέλης Βλάχος. Μέλη του Δ.Σ. η Λαμπρινή Σχορτσιανίτη, ο Μιλτιάδης Ζήκος, ο Παναγιώτης Σκουτέρης, ο Φάνης Καψάλης και ο Αλέξης Γώγος.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Τί γίνεται με την απόφαση για πτώχευση Καλοφωλιά; Που "χάθηκε" αυτή κοντά στον ενάμιση χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή