Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

... Μ-π-ά-μ-π-η-ς ...

*
Νίκος Παπαδογιάννης
www.e-tetRadio.gr
***
*

Βάλε μέσα τον Μπάμπη!


Το έχουμε πάρει πια στην πλάκα, εμείς στο σπίτι. Μέχρι να βγει η χοντρή να τραγουδήσει, δεν τελειώνει η όπερα. Μέχρι να βγει ο Μπάμπης να κινδυνολογήσει, δεν τελειώνει η διαπραγμάτευση. Ούτε το δελτίο ειδήσεων. Το πολύ πολύ, να τελειώσει η ίδια η χώρα.

Ετσι δεν λέει ο Μπάμπης; Ετσι λέει. Και ξαναλέει. Ad nauseam.

Πριν το τριήμερο της Αποκριάς, μας προειδοποίησε δύο ή τρεις φορές, ότι τα long weekends ευνοούν τις πτωχεύσεις. Το ίδιο, εξήγησε, έγινε και στην Κύπρο. Κοιμήθηκαν καρναβάλι και ξύπνησαν αρχαία τραγωδία. Οι απανωτές αργίες είναι ό,τι πρέπει για να δρομολογηθεί η χρεωκοπία της χώρας, η στάση πληρωμών και ο έλεγχος των κεφαλαίων, ο λιμός και ο καταποντισμός.

Φόρεσε μάλιστα και παπιγιόν ένα βράδυ ο Χαραλάμπης, «για να υπάρχει και κάποιος που διαφέρει». Διότι προφανώς όλοι οι υπόλοιποι έπαιζαν το παιχνίδι του Τσίπρα...

Η Καθαρά Δευτέρα ήρθε κι έφυγε, η Σαρακοστή ξεκίνησε, αλλά οι τράπεζες δεν κατέβασαν ρολά. Μόλις πλησίασε το επόμενο Eurogroup, o Μπάμπης επέστρεψε δριμύτερος στις επάλξεις. «Όλα δείχνουν ότι πάμε για κατάρρευση», αποφάνθηκε μετά από μία προσεκτική ματιά στην κρυστάλλινη σφαίρα του. Σαν να διαβάζεις οπαδική εφημερίδα πριν από ντέρμπι με σημαδεμένη διαιτησία.

Μα τι κατάρρευση; Η καημένη η Σία τον κοίταζε καλά καλά. «Κατάρρευση των αγορών και τελικώς της χώρας»!

Τα λέει ωραία, τα επιρρήματα εις -ως ο Μπάμπης. Τελικώς, ειλικρινώς, πραγματικώς. Τα φοράει σαν ακριβή μεταξωτή γραβάτα. Αλλά πού να καταλάβουν από τέτοια οι αναρχοάπλυτοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Η χώρα, η ρημάδα, δεν λέει να καταρρεύσει. Και τα ΑΤΜ παραμένουν ανοιχτά. Οι τουαλέτες έχουν και σήμερα χαρτί. Τι λέει ο Μπάμπης αυτές τις μέρες; Τίποτε. Εξι μέρες τώρα, αποσύρθηκε μυστηριωδώς από την κυκλοφορία, όπως εξαφανίστηκε -ταυτοχρόνως- ο Πρετεντέρης από το δικό του μετερίζι.

Mέχρι νεωτέρας. Ελπίζω.

Οι Κασσάνδρες σιώπησαν ξαφνικά κι εγώ δεν ξέρω τι μου φταίει. Δεν τον αντέχω τον Τσίμα και τη φλωράδικη νηφαλιότητά του. Ούτε τον Παπαχελά και τον Χατζηνικολάου. Εγώ θέλω τρόμο. Θέλω Μπάμπη.

Μ-π-ά-μ-π-η.

Απαρεγκλίτως. Αδιαπραγματεύτως. Και Πρετεντέρη, να τον ακούω τις Δευτέρες στα διαλείμματα του «Ράδιο Αρβύλα». Εχω να τον δω τετ-α-τετ από τότε που πέταξε το μπουκάλι στο γήπεδο, και μου έλειψε.

Αναμφιβόλως και αναμφισβητήτως, η κυβέρνηση έχει πελαγώσει. Παγιδευμένη ανάμεσα στην ανέχεια της χρεωκοπημένης χώρας που κληρονόμησε, στους εκβιασμούς των εταίρων, στις δικές της αγκυλώσεις και στην ακατάσχετη προεκλογική της παροχολογία, παραπαίει σαν καρυδότσουφλο στο κύμα.

Ωστόσο, πασχίζει. Δεν λέει «yes» σε όλα. Παίζει πόλεμο με σφεντόνα, εγκλωβισμένη ανάμεσα στα δύο τέρατα: το τέρας της Ευρώπης και το τέρας της Ελλάδας. Τρώει πολύ ξύλο, αλλά πότε πότε κερδίζει και κανένα φάουλ. Η καρδιά της είναι στο σωστό σημείο. Οχι στην τσέπη της.

Και, κόντρα στην ακατάσχετη προεκλογική και μετεκλογική τρομολαγνεία, έχει τον κοσμάκη στο πλευρό της. Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς να της προσφέρουν τα ΜΜΕ είναι μία στοιχειώδη ψήφο ανοχής. Διάβολε, ούτε δίμηνο δεν έχει κλείσει ακόμη στις καρέκλες. Σε δύο μήνες δεν στρώνει καλά καλά ούτε παντοπωλείο, πόσο μάλλον χώρα.

Οχι. Νάιν. Καμία ανοχή. Με τίποτε. Forget it, Alexis. Δεν θα σηκωθούν τα αγγούρια να χτυπήσουν τον μανάβη. «Πραξικόπημα», χαρακτήρισε τη στάση των καναλαρχών (και της ντόπιας ολιγαρχίας) ο Στέλιος Κούλογλου.

Πόσο συχνά ακούσατε μέσα στον ορυμαγδό των αναλύσεων την είδηση για δέσμευση 404 εκατομμυρίων ευρώ από 17 ύποπτους για φοροδιαφυγή μεγαλοκαταθέτες; Ελάχιστες και με καθυστέρηση 2 ημερών από τότε που μαθεύτηκε -μέσα από το Κυριακάτικο Εθνος- η είδηση. Θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα, αφού ανταποκρίνεται στο πρωταρχικό λαϊκό αίτημα. Αλλά η πιάτσα δεν χαλάει έτσι εύκολα.

Πόσες φορές ανακυκλώθηκαν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έβγαλαν σκορ 42-18 και 46-21, διαφορά 25 ποσοστιαίων μονάδων δηλαδή, στην πρόθεση ψήφου; Μια απλή αναφορά και έξω απ' την πόρτα, γιατί κάνει τζιζ. Προέχει να καταγγείλουμε κωλοτούμπες και να προοιωνίσουμε την κατάρρευση της χώρας και της αγοράς. Και να σαρκάσουμε τα πουκάμισα του γραφικού του Βαρουφάκη, που είναι επικίνδυνος και δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ετσι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε το θέμα ΝΕΡΙΤ, πέτυχε το ακατόρθωτο. Είναι η πρώτη κυβέρνηση της ιστορίας, που δεν έχει στο πλευρό της ούτε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Ο αλαλιασμένος τηλεθεατής τροφοδοτείται εκών άκων από την τρίδυμη αντιπολιτευτική λύσσα του ΣΚΑΙ, του ΜΕΓΚΑ και του ΑΝΤ1. «Θα ρισκάρουμε τις θυσίες μας, Ρίτσα;».

Και να πεις ότι φέρνουν ισορροπία οι εφημερίδες;

Τα «Νέα» δεν έγραψαν ούτε λέξη για το θέμα Χαρδούβελη την επομένη του σκανδάλου. Τους έπεσε δύσπεπτο, δευτεριάτικα. Δεν ασχολείται με αυτά ο κόσμος. Εδώ καταργήσαμε τον ενδυματολογικό κώδικα των Βρυξελλών, με αφορολόγητα λεφτά θα ασχοληθούμε;
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου