Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο χάρτης του ΕΣΡ

Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ΜΜΕ που εκπέμπουν στην Ελλάδα. Έως το τέλος του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το ΕΣΡ, καθεστώς "νόμιμης λειτουργίας" είχαν 119 τηλεοπτικοί σταθμοί, 918 ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, 415 εκδοτικές εταιρείες, 256 διαφημιστικές, 13 επιχειρήσεις έρευνας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, 21 εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων και 56 επιχειρήσεις δημοσκοπήσεων.
---
Αποχώρησε ο "Ε.Τ." από την "Ίριδα"

Αποχώρησε από το πιεστήριο της "Ίριδας" των Μπόμπολα - Ψυχάρη η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" των Σκαναβή - Μπενέκου. Παράλληλα, νέες μισθολογικές μειώσεις της τάξης του 40%, ζητάει η διοίκηση του "Ε.Τ.", προτείνοντας και νέο κύμα εθελουσίας εξόδου για τουλάχιστον 20 εργαζόμενους. Το θέμα είναι ότι δήλωσαν ότι θέλουν να φύγουν και άνθρωποι - κλειδιά για το έντυπο... Μύλος...
---
Η "Πράσινη" άλλαξε πιεστήριο

Στο πιεστήριο της "Ναυτεμπορικής" (Αφες Αθανασιάδη), από το πιεστήριο της "Ίριδας" μετακόμισε η αθλητική εφημερίδα "Πράσινη" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
---
Νέες καταδίκες του Γ. Καλοφωλιά

Σε πρωτόδικη καταδίκη ο εκδότης της εφημ. "Εξπρές", Γ. Καλοφωλιάς, με ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματική 12.000 ευρώ, με 3ετή αναστολή. Σε δεύτερη δίκη, εφετειακή, επίσης καταδικάστηκε σε 4μηνη φυλάκιση... Και υπάρχει ακόμη αρκετός δικαστικός δρόμος για μη καταβολή δεδουλευμένων πολλών χρόνων!..
---
Προς τρίτο πρακτορείο διανομής

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εκδόσεων. Με μπροστάρη τον επιχειρηματία Αλέξη Αποστολόπουλο υλοποιείται, κατ' ουσίαν, ένα παλιότερο σχέδιο του εκδότη της "Καθημερινής" και μετόχου της "Ευρώπης", Θέμη Αλαφούζου.
---
Η ΕΡΤ έρχεται την... Πρωτομαγιά

Τη Δευτέρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Νίκος Παππάς, θα ανακοινώσει το νέο ΔΣ στη ΝΕΡΙΤ, μέσα από την οποία θα ξεκινήσει η ΕΡΤ την Πρωτομαγιά. Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο ανασχεδιασμός για την ΕΡΤ, ολοκληρώθηκε. Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης κάποια στιγμή θα πρέπει να μας πουν, αν η DW, το BBC και το TV5 πληρώνουν για την αναμετάδοση των προγραμμάτων τους σε όλη τη χώρα.

---
Ακροαματικότητες

Πρώτος με ποσοστό 15,3% ο Real FM το διάστημα 16.02-15.03.2015 σύμφωνα με την έρευνα της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Ο Μελωδία είναι δεύτερος με 9,2% και τρίτος σταθερά ο ΣΚΑΪ με 8,7%. Πολύ κοντά με 8,6% ο Athens Dee Jay κι ακολουθούν, ο Δίεση με 7,3%, ο Ρυθμός με 7%, ο Sfera με 6,8%, ο Rock με 6,7%, οRED με 6,6% και ο Derti με 6,4%.

Στα αθλητικά ραδιόφωνα, ο ΣπορFM έχει ποσοστό 5,7% και το Sport24 Radio 2,5%, και στα υπόλοιπα ενημερωτικά, ο Βήμα FM έχει 4%, το Κόκκινο 3,2% και το Παραπολιτικά FM με 2,8%.
---
πηγή: Secret/Παραπολιτικά/Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου