Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στην Κάντζα πάει η "SportDay"



Μέχρι το Πάσχα θα μετεγκατασταθεί στο κτίριο του Alpha στην Κάντζα η «SportDay». Η εφημερίδα περνάει στον Όμιλο Κοντομηνά τις επόμενες ημέρες, με την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης των μετοχών από τον ΣΚΑΪ. Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Alpha σε συνάντηση που είχε με την ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή δεσμεύτηκε για λύση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.
---
Νέος γενικός γραμματέας
στις τηλεπικοινωνίες
Ο μηχανικός Δημήτρης Τζώρτζης, με προϋπηρεσία σε HOL και Intracom, προορίζεται για τη θέση του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που θα έχει κομβικό ρόλο στη σχεδιαζόμενη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
---
Εξαφάνισαν τους ισολογισμούς


Κατά το δοκούν εφαρμόζεται πλέον η νομοθεσία για τη δημοσίευση των ισολογισμών. Μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής καταχώρισης των οικονομικών αποτελεσμάτων στον Τύπο, οι εταιρείες αποφεύγουν, για προφανείς λόγους, να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους τα στοιχεία, ενώ δεν δημοσιεύουν τους ισολογισμούς ούτε στο ΓΕΜΗ. Επιλέγουν μόνο το ΦΕΚ, όπου τα δεδομένα δημοσιεύονται με καθυστέρηση.
---
Ξενόγλωσσο πρόγραμμα στον Αθήνα 9,84
Επιστρέφουν τα σχέδια για την επαναλειτουργία του ξενόγλωσσου ραδιοφωνικού προγράμματος από τον Αθήνα 9,84. Η Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνα προκήρυξε διαγωνισμό με τίτλο «Υπηρεσίες παραγωγής προτύπου ραδιοφωνικού ξενόγλωσσου προγράμματος και πλήρους δημοσιογραφικής και τεχνικής κάλυψης για πρόγραμμα πολιτισμού και τουρισμού προς μετάδοση από τη ΔΕΡΑ έως 31/12/2015», με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 150.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είχε οριστεί η 10η Μαρτίου. Όποιος κερδίσει τον διαγωνισμό θα προσφέρει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες παραγωγής και διάθεσης εικοσιτετράωρου ξενόγλωσσου προγράμματος «με θέματα που προβάλλουν τον τουρισμό και θέματα πολιτισμού και καθημερινότητας των ξένων κοινοτήτων του Αθήνα 9,84 στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, πολωνικά και αλβανικά».
---
Χαμός στο Mega Κύπρου
για τον… συνδικαλισμό!


Η πρόθεση της διοίκησης του Mega Κύπρου να προχωρήσει σε απολύσεις και περικοπές προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων, που αποφάσισαν να συστήσουν σωματείο. Η απόφαση αυτή έφερε σειρά εκρηκτικών αντιδράσεων, μέχρι του σημείου να αποφασισθεί διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας! Ο μεγάλος καβγάς φέρεται να έγινε κατά τη διάρκεια συνέλευσης του προσωπικού για να συσταθεί «συντεχνία», που θα διαπραγματευτεί με τη διοίκηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγιναν επεισόδια και παρενέβη η διοίκηση του Mega, που ισχυρίστηκε πως έγιναν παρατυπίες, οι οποίες αλλοίωναν το εκλογικό αποτέλεσμα. Η διάλυση ουσιαστικά της εκλογικής διαδικασίας από τη διοίκηση του Mega προκάλεσε την παρέμβαση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, που τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου