Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

... ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ : είμαστε κι εμείς εδώ, σύντροφοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Κομματικά βέλη από ΣΥΡΙΖΑ
για ΕΡΤ - ΕΔΟΕΑΠ

Μουρμούρες δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές Μαξίμου

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κομματική οργάνωση δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά από τα μέλη της εκτιμούν πως δεν εισακούγονται όσο θα έπρεπε σε σημαντικές αποφάσεις, όπως, για παράδειγμα, η νέα ΕΡΤ, αλλά και οι πρόσφατες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ.

Στο στόχαστρο των πιο σκληρών έχει μπει το επιτελείο του Μαξίμου, καθώς εκτιμούν ότι δεν κινείται στη γραμμή των κομματικών της Κουμουνδούρου, αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, με αποτέλεσμα να μην ερωτώνται για ζητήματα πρώτης γραμμής.

Ειδικά για την ΕΡΤ, το νομοσχέδιο της οποίας βελτιώνεται διαρκώς, προκειμένου η νέα Δημόσια Τηλεόραση να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στον λαό, η γκρίνια που ακούγεται είναι πως η επεξεργασία έγινε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θοδωρή Μιχόπουλο, ενώ οι μοναδικοί από τους οποίους ζητήθηκε άποψη ήταν οι τρεις βουλευτές - δημοσιογράφοι Νίκος Φίλης, Αγλαΐα Κυρίτση και Αννέτα Καββαδία.

Αυτός που παραπονιέται κυρίως είναι ο Γιάννης Μαμουζέλος, πολύ γνωστός αθλητικός συντάκτης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές, μέλος της Γραμματείας Αθλητικού Τμήματος του κόμματος και σημαίνον στέλεχος της κομματικής οργάνωσης δημοσιογράφων.

Μάλιστα, έχει ζητήσει να συγκληθεί η κομματική οργάνωση προκειμένου να συζητηθούν το θέμα της ΕΡΤ και οι πρόσφατες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά απέτυχε παταγωδώς, καθώς η πλευρά Τρίμη δεν υποστήριξε τους επίσημους υποψηφίους της Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι συζητήσεις για τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τη νέα ΕΡΤ και το όνομα του καθηγητή Γ. Πλειού, από το Τμήμα Επικοινωνίας του Παντείου, «παίζει» δυνατά, καθώς θεωρείται αντικειμενικά λογική επιλογή και είναι πολύ καλός γνώστης των ραδιοτηλεοπτικών θεμάτων.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι,
    δεν ξέρω αν είμαι ο περισσότερο ή λιγότερο από άλλους "παραπονούμενος" ή αντιδρών ή επιζητών να ακούγονται συλλογικότερα και πιο εξειδικευμένα κάποιες γνώμες για θέματα των ΜΜΕ, αλλά σίγουρα το πρωτεύον δεν είναι αυτό.
    Το θέμα είναι α) αν πρέπει και υπάρχει βούληση να ακούγονται συλλογικά οι θέσεις των οργανωμένων τμημάτων ή οργανώσεων του Κόμματος πριν να προχωρούν εξαγγελίες, νομοθετήματα κ.α. & β) αν είναι σκόπιμο και χρήσιμο και επωφελές για τους αρμόδιους Υπουργούς (αναπληρωτές ή υφυπουργούς) να ακούνε (τουλάχιστον) τις απόψεις ανθρώπων που έχουν ουσιαστική εμπειρία και γνώσεις (ελπίζω και δυνατότητες) σε συγκεκριμένο θέμα.
    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να έχουν λόγο, αν μάλιστα προέρχονται -όπως στο θέμα της ΕΡΤ- από το χώρο των ΜΜΕ.
    Μόνο που αυτό δεν αρκεί για να θεωρηθεί ότι μπορούν να εκφέρουν και την καλύτερη γνώμη, όπως λ.χ. εγώ δεν μπορώ να καταθέσω άποψη για το ΔΟΛ ή τον Πήγασο ,αφού ποτέ δεν έχω εργαστεί εκεί.
    Γιατί δεν είναι βέβαιο ότι κάποιος συνάδελφος (δημοσιογράφος ή άλλης ειδικότητας) που εργάστηκε για 5 ή και 10 χρόνια στην ΕΡΤ με συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητα (π.χ. ρεπόρτερ. συντάκτης ειδήσεων, παρουσιαστής, παραγωγός μιας εκπομπής ή τεχνικός) ξέρει σε πλάτος και βάθος τα θέματα της ΕΡΤ και μπορεί να "γνωματεύσει" ή να "νομοθετήσει" για μια νέα σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
    Δεν διεκδικώ φυσικά για τον εαυτό μου ούτε ρόλο παντογνώστη ούτε μαθητευόμενου "νομοθέτη" αλλά -διάβολε- δεν είναι ότι εργάστηκα 36 ολόκληρα χρόνια στην ΕΡΤ και στη διεύθυνση ειδήσεων & ενημέρωσης και στη διεύθυνση αθλητικών προγραμμάτων, αλλά ότι μού εμπιστεύτηκαν το χειρισμό διαφόρων θεμάτων (εντός ή και εκτός Ελλάδας), με συνέπεια να θεωρώ ότι μπορώ -σε συνδυασμό και με τη δικηγορική μου ιδιότητα- να έχω μια αξιοπρόσεκτη γνώμη και άποψη αλλά (γιατί όχι άραγε;) και κάποιο ενεργό ρόλο...
    Το τελευταίο όμως δεν είναι το κυρίαρχο...
    Οφείλω πάντως να υπενθυμίσω προς κάθε πλευρά ότι στα χρόνια που εργάστηκα στην ΕΡΤ είδα και διευθυντές ειδήσεων και εντεταλμένους συμβούλους και γενικούς διευθυντές ή προέδρους να πελαγώνουν πραγματικά επειδή δεν γνώριζαν καν τη δομή, τη λειοτυργία ή ακόμη και τηνραδιοτηλεοπτική πρακτική και ορολογία, να χάνονται στους διαδρόμους του ραδιομέγαρου ή να μην μπορούν να αντιληφθούν αν το βίντεο κάνει την ίδια δουλειά με το δέκτη της τηλεόρασης ή για μια μετάδοση απ' το εξωτερικό έπρεπε ή όχι να στείλει η ΕΡΤ συνεργείο κ.α. που θα μπορούσαν να καλύψουν πολυσέλιδο βιβλίο με ανέκδοτα, ευτράπελα, παράξενα ή και τραγικά!
    Προσωπικά δεν συνήθιζα ποτέ να τρέχω σε γραφεία ισχυρών ή λήψης αποφάσεων για να προμοτάρω ή πλασάρω τον εαυτό μου... Πιθανώς εκτός εποχής, κλίματος ή συστήματος, αλλά τώρα αυτό δεν αλλάζει για μένα. Ήξερα κάθε φορά τι μπορώ να κάνω και ό,τι αναλάμβανα να κάνω προσάθούσα να το κάνω με καρδιά και δουλειά όσο γινόταν καλύτερα και καθαρα... Όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την ΕΡΤ ή το όποιο μέσο εργαζόμουν στα 40 και πλέον χρόνια της παρουσίας μου στη δημοσιογραφία και στα μίντια.
    Κλείνοντας ευχαριστώ τον άγνωστό μου ρεπόρτερ για τα καλά του λόγια, αλλά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας ήμουν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθήνας στις εκλογές του 2012 (8ος σε σταυρούς) και στις Περιφερειακές (Β. Τομέας) με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ του 2014...
    Για τις ευρωεκλογές του 2014 ή τις βουλευτικές του 2015 παρά την επιθυμία μου να διεκδικήσω την προτίμηση των πολιτών δεν επιλέχθηκα...

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    συναδελφικά
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ
    Δημοσιογράφος-Συγγραφέας
    Μέλος Γραμματείας Τμήματος Αθλητισμού και μέλος Οργάνωσης ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή