Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προβληματισμός Ψυχάρη για τις κυκλοφορίες

Γκρίνια στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου για τις κυκλοφορίες των «Νέων» και του «Βήματος». Τα έσοδα από τις πωλήσεις μειώνονται δραματικά, ενώ από τις δύο εφημερίδες απουσιάζει η ύπαρξη μιας σταθερής γραμμής, κυρίως από το «Βήμα», που δεν δίστασε να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από την εκλογή του, κάνοντας στροφή. Ο Στ. Ψυχάρης δεν έχει λάβει ακόμη τις τελικές αποφάσεις του.
---
Έφυγαν λιγότεροι από το MEGA


Μικρή ήταν τελικά η μείωση του προσωπικού στο Mega κατά το προηγούμενο έτος. Ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε το 2014 κατά 13 άτομα, στα 475 από 488 το 2013. Η εταιρεία κατέβαλε, με τη μορφή των επιστροφών στους πελάτες που διαφημίζουν τα προϊόντα τους στο κανάλι, το ποσόν των 3.721.000 ευρώ το 2014 έναντι 3.441.000 ευρώ το 2013.
---
Επίδομα για τους άνεργους δημοσιογράφους


Στα 300 ευρώ αποφασίστηκε το επίδομα που θα χορηγήσει η ΕΣΗΕΑ σε μακροχρόνια άνεργους, από το 2010 και μετά, δημοσιογράφους της Ένωσης. Στο επίδομα θα δίνονται άλλα 100 ευρώ για κάθε παιδί σε όσους αιτούντες δηλώσουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ για το 2014.
---
Συνάντηση με το Λ. Κρέτσο


Η νομική υπόσταση των δημόσιων ΜΜΕ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ με τον νέο Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσο. Από την πλευρά της Ένωσης Συντακτών τέθηκε το μείζον ζήτημα της λειτουργίας της ΕΡΤ και του ΑΠΕ ως ΔΕΚΟ αλλά και η ανάγκη να επανέλθει το καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ο νέος Γενικός Γραμματέας παρουσίασε τις κεντρικές κατευθύνσεις της νέας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για άμεση εφαρμογή του νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση και την επανασύσταση της ΕΡΤ, ενώ ήταν ανοιχτός στην πρόταση για αναγνώριση των ειδησεογραφικών διαδικτυακών σελίδων. Συζητήθηκε ακόμη η λειτουργία ενιαίας Γενικής Γραμματείας ΜΜΕ χωρίς μείωση των θέσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου