Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

... εκλογές ΕΣΗΕΑ - "Δημοσιογραφική Συνεργασία" - διακήρυξη ...

*
Δημοσιογραφική
Συνεργασία
***
*

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
της
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»
(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ)


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ βρίσκουν τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, μισθωτούς και «μπλοκάκηδες», στην ίδια δεινή θέση με όλους τους άλλους εργαζόμενους που έπληξε η καπιταλιστική κρίση.

Χιλιάδες είναι οι άνεργοι, οι ΣΣΕ καταργήθηκαν, οι μισθοί και οι συντάξεις καταρρακώθηκαν, ο αριθμός των μισθωτών μειώνεται συνεχώς και αυξάνει αυτός των «μπλοκάκηδων». Στη γαλέρα των διαδικτυακών Μέσων, τραβάνε κουπί οι «σκλάβοι» του 21ου αιώνα.

Οι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα δικαιώματα, συνέβαλαν ώστε το κεφάλαιο να διαχειριστεί την κρίση του. Τα ίδια τα ΜΜΕ, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, υπηρετούν τη γραμμή της διαχείρισης υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οχι άλλη ανοχή! Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»! Τα παραμύθια των «κόκκινων γραμμών» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βαδίζουν στο τέλος τους. Οι μάσκες πέφτουν!

Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων. Ολα δείχνουν ότι προετοιμάζουν μια νέα συμφωνία - λαιμητόμο για το λαό, ένα νέο «μνημόνιο», ανεξάρτητα από το πώς θα το ονομάσουν.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν σωτήρες «από τα πάνω». Οτι μόνο ένα εργατικό κίνημα μαζικό, ταξικό, που θα παλεύει για την ανάκτηση των απωλειών και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση, να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις, να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αυτό έχουμε ανάγκη σήμερα! Ενα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, σε σύγκρουση με την εργοδοσία, το κράτος και τις κυβερνήσεις της, την ΕΕ και τους «θεσμούς» - τρόικα.
  • Που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα των εργαζόμενων δημοσιογράφων, για άμεσα μέτρα ανακούφισης των οικογενειών μας και των ανέργων.
  • Που θα συνδέει τους καθημερινούς αγώνες με την πάλη για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
  • Που θα συνδέει άρρηκτα τον αγώνα των εργαζόμενων δημοσιογράφων, με τον αγώνα για ολόπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση του ελληνικού λαού, ενάντια στη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό.
Μόνο με αυτήν τη γραμμή πάλης μπορεί να ανασυνταχθεί το κίνημα, να γίνουν αποτελεσματικοί οι αγώνες μας. Πάνω σε αυτήν τη γραμμή επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζόμενων δημοσιογράφων, ανεξάρτητα από πολιτικές - ιδεολογικές αντιλήψεις. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Αποδείχτηκε στην πράξη ο αρνητικός, για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, συσχετισμός δύναμης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που προέκυψε από τις προηγούμενες εκλογές.Η σύμπραξη των δυνάμεων που στηρίζονται από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στο προεδρείο της Ενωσης, πήγε ένα βήμα πιο πέρα τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Θυμήσου:


Κάθε φορά που ανέκυπτε πρόβλημα σε ένα «μαγαζί», η συνδικαλιστική πλειοψηφία το παρουσίαζε ως θέμα του συγκεκριμένου εργοδότη, αποκόβοντάς το από τη συνολική αντεργατική πολιτική. Εξαντλούνταν σε συστάσεις για προσφυγή στη δικαιοσύνη, ή στην «εθιμοτυπική συνάντηση» με τον εργοδότη, για να αποσπάσει κάποιες έωλες δεσμεύσεις για ψίχουλα.

Επαναλάμβαναν δηλώσεις περί «ετοιμότητας για αγώνες» και αντί να τους οργανώσουν, ρωτούσαν τους εργαζόμενους «να πουν τι θέλουν», πετώντας σ' αυτούς το μπαλάκι, υπονομεύοντας κάθε αγωνιστική διάθεση και μετατρέποντας το συνδικαλιστικό κίνημα σε διαμεσολαβητή.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σε καλούμε να σκεφτείς ακόμα τα εξής:

  • Παρά τα μεγάλα λόγια, η κυβέρνηση «ανοίγει» την ΕΡΤ, συγκροτώντας άλλη μια κρατική ραδιοτηλεόραση που θα λειτουργεί στην «απελευθερωμένη» αγορά των ΜΜΕ ως ο κρατικός και κυβερνητικός μηχανισμός αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής. Και μάλιστα χωρίς όλες τις δομές της, χωρίς αποκατάσταση όλων των εργαζομένων και συμβασιούχων, με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, μνημονιακά αμειβόμενους. Με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με ορθάνοιχτες πόρτες στους ιδιώτες μέσω των ΣΔΙΤ, με το ανταποδοτικό τέλος να καθορίζεται από το ΔΣ της ΕΡΤ και με τα περιουσιακά της στοιχεία στο ΤΑΙΠΕΔ.
  • Οι πρόσφατες δηλώσεις υπουργών και στελεχών της συγκυβέρνησης, ότι επιδιώκουν τάχα «να σπάσουν το απόστημα της διαπλοκής» στο χώρο των ΜΜΕ, δίνουν το σύνθημα στους εκδότες και τους καναλάρχες για αναδιάταξη, μεγαλύτερη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στον κλάδο, με αναδιανομή της πίτας.
  • Οι τελευταίες εξελίξεις, με τα διαθέσιμα των δημόσιων οργανισμών και των Ασφαλιστικών ταμείων, δείχνουν τα όρια της «αντιμνημονιακής διαχείρισης». Η απαξίωση των υπηρεσιών και παροχών του ΕΔΟΕΑΠ είναι δεδομένη και η μετάλλαξή του σε Επαγγελματικό Ταμείο βρίσκεται προ των πυλών.
Απέναντι σε όλα αυτά, αφετηρία δική μας πρέπει να είναι η ανυποχώρητη στάση στο ζήτημα της ανάκτησης των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Απαιτούμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:
  • Να κάνει μέλη της ΤΩΡΑ όλους όσοι εργάζονται σε εφημερίδες, σταθμούς και διαδικτυακά Μέσα, με ταυτόχρονη εκκαθάριση μητρώου.
  • Να αλλάξει τάχιστα το Καταστατικό και να οργανωθεί δημοκρατικά. Με Μεικτό Συμβούλιο - αντιπροσωπευτικό όργανο, με αποφασιστικές αρμοδιότητες. Να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους.
  • Να δίνει, ταυτόχρονα, τη μάχη για την ενημέρωση και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων δημοσιογράφων.
Διεκδικούμε
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ, «παραδοσιακά» και «new media».
  • Κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων και κάθε μορφής «ελαστική» σχέση εργασίας.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας σε όλους και όσο διαρκεί η ανεργία και να υπολογίζεται ο χρόνος αυτός ως συντάξιμος. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Αναστολή πληρωμών των δανείων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια, να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Στήριξε - Ψήφισε Δημοσιογραφική Συνεργασία!
---
Ο συνδυασμός της
"ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"

  1  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  2  ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΚΑΣΤΗ
  3  ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΟΥΛΗ)
  4  ΓΟΥΤΣΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
  5  ΔΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  6  ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  7  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  8  ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ
  9  ΖΩΝΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10 ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
11 ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΠΑΝΤΙΑ
12 ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
13 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
14 ΚΑΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15 ΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
16 ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
17 ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
18 ΛΑΠΑΝΑΪΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
19 ΛΕΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
20 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ
21 ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
22 ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ
23 ΜΟΥΣΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
24 ΜΠΑΪΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
25 ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
26 ΜΠΙΤΣΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
27 ΜΠΟΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
28 ΜΠΟΛΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
29 ΜΥΡΙΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
30 ΝΙΕΡΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
31 ΝΟΥΣΙΑΣ ΖΗΣΗΣ
32 ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
33 ΠΗΓΑΔΑΣ ΝΙΚΟΣ
34 ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
35 ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
36 ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
37 ΡΟΒΒΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
38 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΧΡΥΣΩ
39 ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
40 ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
41 ΣΕΓΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ)
42 ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
43 ΤΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
44 ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
45 ΦΟΡΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
46 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
47 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου