Κυριακή 31 Μαΐου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στη Βουλή οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ!

Στη Βουλή αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής για την παρακολούθηση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας, με τη συμμετοχή των συνδικάτων και των παραγωγικών φορέων. Το ΣΕΠΕ έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την ανασφάλιστη εργασία σε όλους τους χώρους και στα ΜΜΕ, με την πολιτική κάλυψη του υπουργείου Εργασίας, που έχει αναγγείλει και αλλαγές στο θεσμικό εργασιακό πλαίσιο. Για πρώτη φορά το Σώμα Επιθεώρησης έλεγξε τον Όμιλο του ΣΚΑΪ, αν και απαιτήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας για να ανοίξει η πύλη του συγκροτήματος ύστερα από τρεις ώρες.
---
Ανακατατάξεις εν όψει εκλογών στην ΕΣΗΕΑ

Έντονο παρασκήνιο και συζητήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή εν όψει των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ. Ο Δημήτρης Τρίμης και η Μαριλένα Κατσίμη της «Συσπείρωσης» δεν θα είναι υποψήφιοι, ενώ με την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» κατεβαίνει το μέλος του ΔΣ Γιώργος Φιλιππάκης, που είχε εκλεγεί με τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία».
---
Διαγωνισμός …χωρίς μεσάζοντες

Σε διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του φιλικού αγώνα των Εθνικών ομάδων ανδρών Πολωνίας - Ελλάδας, προχωράει η ΕΠΟ. Μετά όμως και την απόφαση του Εφετείου το οποίο ακύρωσε τη σύμβαση με την εταιρεία διαμεσολάβησης Media Goal Ltd, αυτή τη φορά η Ομοσπονδία απευθύνει πρόσκληση στους νόμιμα λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμού.
---
Θέλει άδεια και το Euronews!

Ισχυρές κοινοπραξίες θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση στην τηλεόραση με το σχέδιό της. Το τελευταίο διάστημα κορυφώνονται οι συζητήσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων αλλά και αυτών που ήδη εκπέμπουν, προκειμένου να διαμορφωθούν τα σχήματα που θα κατέβουν στον διαγωνισμό. Εκείνοι που έως σήμερα βρίσκονται στις συχνότητες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βουνό από χρέη, γι’ αυτό και αναζητούν συμμάχους. Ανοιχτό στην απόκτηση άδειας εμφανίζεται και το Euronews, το οποίο έχει καταθέσει διπλή πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση. Θέλει είτε να εκπέμψει άμεσα, μέσω της ΕΡΤ, μεταγράφοντας το πρόγραμμα του κεντρικού δικτύου, όπως κάνει έως σήμερα, είτε να πάρει άδεια περιεχομένου και να είναι σε θέση να προσθέσει και τοπικό πρόγραμμα με εκπομπές.
---
Μπροστά ο Real FM

Πρώτος με 174 αστάθμιστες απαντήσεις ο Real FM το διάστημα 19-25/5/2015 σύμφωνα με τη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Δεύτερος ο Μελωδία με 137 απαντήσεις, τρίτος ο Dee Jay με 116, τέταρτος ο ΣΚΑΪ με 110 και ο Δίεση με 100. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Rock FM με 89, ο RED με 86, o Peper με 82, ο KISS με 81, και ο Sfera με 80.

---
Ανεβαίνει η ΝΕΡΙΤ, πέφτει το Mega

Με δύο ιδιαίτερα δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα, τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός - Ρεάλ και τον τελικό της Eurovision το περασμένο Σάββατο, η τηλεθέαση της ΝΕΡΙΤ αυξήθηκε κατά πολύ την περασμένη εβδομάδα, αφήνοντας πίσω της και τον ΣΚΑΪ. Εκτός από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πτώση είχε ο ΑΝΤ1, το Mega αλλά και το Star. Η αδυναμία του Mega να αυξήσει τα ποσοστά τηλεθέασής του είναι εμφανής, ενώ ο ΑΝΤ1 εμφανίζει σταθερότητα λόγω των ψυχαγωγικών σόου.
 18 – 24/511 – 17/5
ANT118,1%18,5%
Alpha16,7%16,3%
Mega14,2%14,3%
Star9,3%9,6%
Ν8,4%7,8%
ΣΚΑΪ7,9%8%
E-TV4,3%4,3%
N Plus1%0,9%
Μακεδονία TV0,8%0,9%
Πηγή: Nielsen
---
πηγή: http://www.typologies.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου