Κυριακή 24 Μαΐου 2015

... η ΕΤΕΡ για τους νεκρούς των ΕΛΠΕ ...

*
Ενωση Τεχνικών
Ελληνικής Ραδιοφωνίας
***
*

Και τρίτος νεκρός στα ΕΛΠΕ

Η εργατική τάξη απαιτεί να μπει τέλος πια στις εργασιακές συνθήκες «μπανανίας» για την Χώρα μας.

Δεν έχει τελειωμό η ανθρωποθυσία στο όνομα του κέρδους των κεφαλαιοκρατών. Μετά τον άδικο χαμό των Μπάμπη Δευτεραίου, και του εργαζόμενου της εργολαβικής εταιρείας Ραμαντάν Ντελιλάι, την περασμένη Τρίτη στα ΕΛΠΕ, σήμερα ακόμα ένας εργάτης των ΕΛΠΕ, ο τρίτος κατά σειρά, έχασε τη ζωή του από την έκρηξη της 8 Μαΐου. Ο 27χρονος Αντώνης Αβράμπος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Τα ξαναγράψαμε στην ανακοίνωση της Τετάρτης 20 Μάη. Τα ΕΛ.ΠΕ όπου εργάζονταν οι αδικοχαμένοι εργαζόμενοι είναι η εταιρεία με την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών, σύμφωνα με τα στοιχεία για το Δ’ τρίμηνο του 2014.

Τα δάκρυα πια για τους χαμένους της Τάξης μας στέρεψαν. Οι υποσχέσεις που ακούμε γύρω μας πολλές. Για άλλη μια φορά τονίζουμε την άμεση ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία με μισθούς επαρκείς τουλάχιστον για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην σε κάθε άνθρωπο στη Χώρα μας και όχι να τον σέρνουν από κρεματόριο σε κρεματόριο προκειμένου να επιβιώσει.

Η άμεση ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ της κατάργησης όλων των μνημονιακών «εργασιακών» εκτρωμάτων της νδ και του πασοκ αλλά και των δεκανικιών τους συνοδοιπόρων είναι μονόδρομος. Ούτε λεπτό καθυστέρηση πλέον για την επαναφορά των ΣΣΕ, της υποχρεωτικότητάς τους, της εξάμηνης μετενέργειας και της κατάργησης κάθε μνημονιακού εξαμβλώματος όπως ο περιβόητος νόμος 4303/2014 που ακόμα και σήμερα κατακρεουργεί κάθε ΣΣΕ που δεν γουστάρουν οι εργοδότες.

Ξαναλέμε:

Χωρίς συμβάσεις, χωρίς ΟΜΕΔ, χωρίς υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, χωρίς ουσιαστική μέριμνα για τους ανέργους, χωρίς 13η και 14η σύνταξη για τους συνταξιούχους, με ανενόχλητους τους ενεχόμενους σε σκάνδαλα και τους προδότες ελεύθερους να μας κουνάνε το δάχτυλο, με τις διαδρομές της διαπλοκής ανέλεγκτες, με τους εργοδότες να κάνουν πάρτυ πάνω στις πλάτες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, έτσι ζήσαμε με τις μνημονιακές κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Για πόσο ακόμα θα περιμένει η εργατική τάξη;

Ζητάμε από την Κυβέρνηση:

Την άμεση διερεύνηση του δυστυχήματος και την παραδειγματική τιμωρία των κερδοσκόπων πάνω στη ζωή των εργατών.

Το σταμάτημα αμέσως της μαύρης, της ανασφάλιστης και της ενοικιαζόμενης εργασίας.

Συνεχή και με συμβάσεις αορίστου χρόνου εργασία στον εργοδότη που εργάζεσαι και όχι σε εργοδότες που σε νοικιάζουν, για όλους τους πολίτες της Χώρας μας.

Η εργασία είναι δικαίωμα.

Συνεχής αγώνας μέχρι τα δικαιώματα των εργαζομένων
να γίνουν επιτέλους ΝΟΜΟΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Μαυράκης

Η Γεν. Γραμματέας
Νικολέττα Τσουραμάνη

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου