Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

... Λ. Ταγματάρχης - βροχή οι ενστάσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μάχη στην Επιτροπή Θεσμών
και Διαφάνειας για τον Ταγματάρχη

Η επόμενη μάχη για την ΕΡΤ θα διεξαχθεί στη Βουλή.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθούν να παρουσιάσουν ξεχωριστά τις θέσεις τους, ο επιλεγείς πρόεδρος, Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης. Για τον δεύτερο υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις, από το ΣΥΡΙΖΑ, τους απολυμένους της ΕΡΤ και τη Συσπείρωση. Ακούγεται πως στην Επιτροπή θα επιχειρηθεί να υπάρξει ισχυρό ανάχωμα ώστε να κριθεί αρνητικά η υποψηφιότητά του Λ. Ταγματάρχη.

Ο Λ. Ταγματάρχης δέχεται σκληρή κριτική από πολλές πλευρές, κυρίως για τις επιλογές του αφού ανέλαβε το υπουργείο επικρατείας, ο Ηλίας Μόσιαλος, επί πρωθυπουργίας, Γ. Παπανδρέου. Από την άλλη πλευρά, ο Λ. Ταγματάρχης δέχθηκε ανελέητη επίθεση από τον Σίμο Κεδίκογλου και την ιδιωτική τηλεόραση για τη σύμβαση της ΕΡΤ με την TEAM, η οποία ήταν κατά 20% φθηνότερη σε σχέση με τη διοίκηση του Χρ. Παναγόπουλου. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη και ο Σ. Στεφάνου και ο Λ. Ταγματάρχης απαλλάχθηκαν με βούλευμα, ενώ το Champions League μεταδόθηκε κανονικά από ΕΡΤ, ΔΤ και σήμερα από τη ΝΕΡΙΤ. Το υπουργείο Επικρατείας απαντάει στην κριτική πως οι υπόλοιπες υποψηφιότητες, ήταν κομματικές επιλογές, ενώ στην περίπτωση του Λ. Ταγματάρχη υπάρχει αποδειγμένη εμπειρία στην ΕΡΤ και την ιδιωτική τηλεόραση.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αλλά αν είναι αρνητική η στάση των βουλευτών θα υπάρχει μια απόρριψη στην επιλογή του υπουργού Νίκου Παππά. Η διαδικασία στη συνέχεια ορίζει πως η απόφαση πρέπει να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και το αρχικό 5μελές συμβούλιο θα ορίσει μια επιτροπή για να υποδεχθεί τις αιτήσεις των απολυμένων της ΕΡΤ. Η αρχική πρόβλεψη κάνει λόγο για την πρόσληψη 1.500 εργαζομένων και η εκτίμηση είναι πως χρειάζονται 3 μέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η κυβέρνηση θέλει να βγει το λογότυπο της ΕΡΤ στον αέρα πριν από το διαγωνισμό της Eurovision της 23ης Μαΐου.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου