Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΕΣΗΕΑ εκλογές - Πρωτοβουλία για την Ανατροπή - διακήρυξη


*
Πρωτοβουλία
για την Ανατροπή
***
*

Η διακήρυξή μας
για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ
στις 3 και 4 Ιούνη
Η σάπια γαλέρα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας συνεχίζει την πορεία της προς τον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα, με πυξίδα τη σωτηρία των εργοδοτών-αφεντικών της. Και με εμπόρευμα το κέρδος τους. Χιλιάδες δούλοι τραβούν καθημερινά το κουπί της, οι ατσαλάκωτοι χαρτογιακάδες τους βρίζουν και τους λοιδωρούν τρέμοντας μη βρεθούν στη θέση τους, οι επιστάτες τους μαστιγώνουν ασταμάτητα και οι καπετάνιοι πετούν διαρκώς στη θάλασσα, ως έρμα, όσους θεωρούν περιττούς ή ενοχλητικούς. Κι όσο προχωρά η γαλέρα, ξερνά ολοένα περισσότερα ψέμματα, ευρωλαγνεία, καθεστωτική προπαγάνδα και εμετική συκοφαντία.

Για ξεκούραση και αμοιβές ούτε λόγος – ίσα-ίσα να επιβιώνουν, για να βγάζουν τη δουλειά. Ένας-ένας, περνούν από το πάνω κατάστρωμα και υπογράφουν το χαρτί για την άγρια και χωρίς όρους εκμετάλλευσή τους. Χωρίς καμία ασφάλεια οι περισσότεροι – άμα αρρωστήσουν πάνε χαμένοι. Αυτοί που κάτι τους έχει απομείνει από τη λαμπρή εποχή των ένδοξων πειρατών, το βλέπουν να χάνεται μέρα με τη μέρα. Και τρέχουν οι περισσότεροι, σαν ανθρωποφάγα αρπακτικά, να πετάξουν κι άλλους στη θάλασσα, για να γλιτώσουν και να παραμείνουν θλιβερές ορντινάντσες.

Πέρα στη στεριά, κάποιοι απόμαχοι ή βολεμένοι, απόμαχοι συνδικαλιστές ή επαγγελματίες μεσάζοντες, κάθονται στα στεγνά τους γραφεία και μοιρολογούν. Γράφουν κιτάπια, στέλνουν συλλυπητήρια, μοιράζουν μερικά συσσίτια, φωνάζουν με τους τηλεβόες τους προς τον ουρανό. Πού και πού συναντάνε τους ιδιοκτήτες της γαλέρας και τους ζητάνε να δείξουν λίγο έλεος – κι εκείνοι, τους μοιράζουν λίγο αψέντι κακής ποιότητας, τους χτυπούν στην πλάτη και τους στέλνουν πίσω, μαζί με τις εντολές που πρέπει να εκπληρώσουν.

Άμα θες τούτη την ιστορία να τη διαβάσουν και να τη ζήσουν και τα παιδιά και τα εγγόνια σου, σταμάτα εδώ – σίγουρα θα βρεθεί καλοθελητής να τους τη διηγηθεί. Αλλιώς προχώρα και πάρε την απόφασή σου: Στείλε στην ανακύκλωση τούτη τη σάπια και βρόμικη γαλέρα, στείλε στον αγύριστο τα αφεντικά και τους επιστάτες τους!

Να είσαι εκεί στο ραντεβού των εκλογών, στις 3 και 4 Ιούνη

• Για να δώσουμε λόγο και βήμα στην Ανατροπή.

• Για να τους μπούμε βαθιά μέσα στο ρουθούνι.

• Για να μην μπορούν να κρυφτούν ποτέ ξανά.

• Για να «κάψουμε» τις αντιδραστικές συμπαιγνίες στην ΕΣΗΕΑ.

• Για να βγει ο λευκός καπνός του Αγώνα από τις στάχτες τους.

• Για να σπάσουμε το απόστημα των Μνημονίων και των υπηρετών τους.

• Για να γκρεμίσουμε τη φυλακή του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ.

---

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή 
(FINANCIAL CRIMES, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο,

Σπάρτακος, ανένταχτοι)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου