Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

... ΠΟΣΠΕΡΤ: παραπλανούν, πιέζουν τους εργαζόμενους !..

*
ΠΟΣΠΕΡΤ
***
*

Παραπλάνηση με τη δήλωση για την ΕΡΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατά τον ποιό επίσημο τρόπο αποδείχθηκε σήμερα ότι κυβερνητικοί παράγοντες εξέδωσαν διευκρινιστική εγκύκλιο σε συνεργασία με κάποιους που δρουν σαν παραδιοίκηση η οποία ερήμην της νόμιμης την προώθησε επιλεκτικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφού είχε δημοσιοποιηθεί σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Μια εγκύκλιος την ύπαρξη της οποίας έμαθε η διοίκηση της ΕΡΤ λίγο πριν την συγκέντρωση ενημέρωσης του προσωπικού που ο ίδια πήρε την πρωτοβουλία να κάνει το μεσημέρι.

Πρόκειται για μια προσπάθεια άσκησης πίεσης στους εργαζόμενους προκειμένου να υποχρεωθούν να υπογράψουν μια επί της ουσίας δήλωση χωρίς αυτή να προβλέπεται ή να απαιτείται από κανέναν νόμο ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ !


Η παραπάνω εγκύκλιος και ο πρωτοφανής τρόπος που διαδόθηκε, ήταν μια έμμεση απάντηση στην προηγηθείσα ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που διαφωνούσε με τον τρόπο παραπλάνησης των εργαζομένων και την υπογραφή εγγράφων που είχαν δεσμεύσεις γι’ αυτούς χωρίς να απαιτούνται και γιατί αυτή καθαυτή η δήλωση είναι ασύμβατη και απαξιωτική για τους εργαζόμενους που κράτησαν την ΕΡΤ ανοιχτή (τα «ήμουν εργαζόμενος…… ΕΡΤ ΑΕ» και «επιθυμώ να παράσχω τις υπηρεσίες μου στην ΕΡΤ σύμφωνα….. ν.4173/2013…….ν. 4324/2015» ) δεν έχουν θέση στην αναβίωση και η αποδοχή των νόμων αυτών είναι επικίνδυνη ΟΤΑΝ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!!!!!!.

Ο τρόπος έκδοσης της συγκεκριμένης εγκυκλίου και η συνεργασία των κυβερνητικών παραγόντων με σκιώδεις διοικήσεις είναι απαράδεκτος παρά το ότι και σ’ αυτήν φαίνεται καθαρά ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν προβλέπεται πως πρέπει να κάνουν κάθε είδους αίτηση και δικαιώνουν την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Εκτός από την αυθαίρετη ερμηνεία που αναφέρει ότι από 29/4/2015 έως 16/05/2015 δεν θα πληρωθεί μισθός στους εργαζόμενους ( νόμος? – αναβίωση συμβάσεων?- δηλώσεις Υπουργού? κλπ) και θα παραπεμφθεί σε τυχόν συμψηφισμούς με ενδεχόμενες οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η αναβίωση των συμβάσεων είναι ρητή και σαφής από 29/4/2015 και από τότε αρχίζει η μισθοδοσία που απαιτούμε να καταβληθεί άμεσα γιατί είναι αδιανόητο να εφευρίσκονται τρόποι που ταλαιπωρούν κι άλλο τους απλήρωτους εδώ και 23 μήνες αγωνιζόμενους.

Επίσης δεν προβλέπεται, είναι αυθαίρετο και είναι πέρα από κάθε λογική αυτά που διακινούνται ότι η έναρξη της μισθοδοσίας μας θα γίνει με ΚΥΑ !!!

Απαιτείται να βρεθεί άμεσα τρόπος και να τους δοθεί προκαταβολή μισθών και όποια άλλη παροχή τους οφείλεται.
Οι αγωνιστές εργαζόμενοι άντεχαν να μένουν στην ανέχεια και στην φτώχια χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα, προσφέροντας στον αγώνα της ΕΡΤ και αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή τους.

Δεν θα ανεχτούν όμως την παράταση της κακουχίας επειδή το επέλεξαν αυτοί που ποντάρουν στην εξαθλίωση και την εξ αυτής καθυπόταξή τους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και η νομική της υπηρεσία προτρέπει όλους, όπως και στην χθεσινή ανακοίνωση της, να υπογράψουν όλοι φύλλα παρουσίας είτε είναι στην περιφέρεια είτε στην Αθήνα, αντί των προαιρετικών δηλώσεων ( Ν.Υ – ΕΡΤ) που διακινούνται.

Για την Αθήνα αυτά μπορούν να τα ζητήσουν από τους συντονιστές που ανέλαβαν σήμερα με το οργανόγραμμα της ΝΕΡΙΤ! ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ Ν. και ΛΟΥΡΙΔΑΣ Ε. και στον επικεφαλή της υποδιεύθυνσης ειδήσεων και ενημέρωσης ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗ Κ. ή με την φυσική τους παρουσία προς αυτούς.

Ο έλεγχος της παρουσίας των εργαζομένων και η ένταξη τους στην παραγωγική διαδικασία όλων που έχει αναβιώσει η εργασιακή τους σχέση (άρα σα να μη διακόπηκε ποτέ με οποιονδήποτε τρόπο) είναι αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, δεν τη δηλώνουν απλά οι εργαζόμενοι και μετά παραμένουν άπραγοι με ευθύνη της !
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι θέλουν να προσφέρουν στην εκ των ερειπίων ανοικοδόμηση της ΕΡΤ και επιδιώκουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αποδοθεί στην κοινωνία μια πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι θέλουν, αλλά αυτό πως μπορεί να γίνει όταν καθημερινά βρίσκονται στο στόχαστρο; Όταν ο νόμος έχει κενά; Ασάφειες; Αδικίες; Αλλά και δεσμεύσεις που θα καθηλώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια;

Δεν θέλουν οι αρμόδιοι να υπάρξουν στέρεα θεμέλια και προοπτική μιας πραγματικά δημόσιας και αναπτυσσόμενης ΕΡΤ, όταν όπως και τώρα για απλά πράγματα δεν δίνονται οι προσφορότερες λύσεις;

Π.χ. καλούμαστε να αναλάβουμε καθήκοντα χωρίς καμία υποδομή, χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς γενικό κανονισμό, με ειδικότητες και θέσεις που έχουν αναβιώσει και δεν γνωρίζουν οι εργαζόμενοι σε ποιες δομές θα εργασθούν - αφού η πλειοψηφία τους έχει καταργηθεί, με ερωτηματικά για τις οργανικές θέσεις - αφού προβλέπονται 630 περίπου, με ανάληψη καθηκόντων αλλά χωρίς να γνωρίζει κανένας εργαζόμενος πώς και με ποιο τρόπο θα γίνει η παραλαβή των μηχανημάτων, τεχνικού εξοπλισμού κλπ., πού θα χρεωθεί για να φέρει σε πέρας το ανατιθέμενο έργο.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει και προτάσεις και θέληση για συνεργασία με όλους τους θεσμικούς παράγοντες, αλλά και με όποιον θέλει πραγματικά να υπηρέτηση τον σκοπό της δημόσιας ΕΡΤ, όμως δε δέχεται σκιώδεις διοικήσεις, εργασία χωρίς κανόνες και κανονισμούς, υποχρεώσεις και δικαιώματα, διαφάνεια, αξιοκρατία, καπελώματα καθώς και να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όσους επιβουλεύονται την ΕΡΤ, την ακίνητη - κινητή περιουσία της και τους εργαζόμενούς της που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου