Τρίτη 19 Μαΐου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Φεύγει η "Καθημερινή ΑΕ"
από το Χρηματιστήριο

Εκτός Χρηματιστηρίου και η Καθημερινή. Μετά το ΔΟΛ, η εκδοτική εταιρεία του Αριστείδη Αλαφούζου οδεύει προς την έξοδο από το χρηματιστήριο. Το θέμα της διαγραφής της εταιρείας από το χρηματιστήριο θα συζητήσει στην ετήσια γενική συνέλευση της εκδοτικής εταιρείας στις 9 Ιουνίου 2015 και λίγες καιρό αργότερα η Καθημερινή ΑΕ θα αποχαιρετήσει το χρηματιστήριο.

Η εισαγωγή της έγινε το 2000 και ήταν ίσως η τελευταία εκδοτική εταιρεία που διάβηκε το κατώφλι της τότε Σοφοκλέους.
---
Προκήρυξη
για το δημοσιογραφικό βραβείο
“Ελένη Βλάχου”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ενημερώνει τα μέλη της Ένωσης για την προκήρυξη του δημοσιογραφικού βραβείου «Ελένη Βλάχου», το οποίο δίνεται εφέτος για έβδομη φορά από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Το βραβείο «Ελένη Βλάχου» απονέμεται από το 2003 σε Έλληνες δημοσιογράφους που καλύπτουν διεθνή και κυρίως ευρωπαϊκά θέματα.

Το βραβείο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη Γερμανία, χρηματικό έπαθλο ύψους 2.000 ευρώ, καθώς και δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ.
---
Καταγγελία απόλυσης
στο ραδιοσταθμό “Κρήτη 101,5″

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (μέλος της ΠΟΕΣΥ), καταδικάζει την απόφαση της εργοδοσίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Ηρακλείου Κρήτης «Ράδιο Κρήτη 101,5» να απολύσει τη συνάδελφο και μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Ελένη Βασιλάκη μετά από πολυετή εργασία της και προσφορά στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
---
Σε ισχύ
η διαγραφή του Λιάγκα
από την ΕΣΗΕΑ

Επιβεβαίωσε το Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την πρωτόδικη ποινή διαγραφής 5 μηνών στον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάγκα για τη συμμετοχή του σε διαφήμιση απορρυπαντικού στον ΑΝΤ1. Το πειθαρχικό είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα μετά την εμφάνιση του Γ. Λιάγκα ως «παρουσιαστής» σε διαφημιστική εκπομπή του προϊόντος που προβλήθηκε στο κανάλι. Ο Γ. Λιάγκας υποστήριξε πως στην εν λόγω διαφήμιση έκανε και «δημοσιογραφική εργασία» επειδή πήρε συνεντεύξεις από ειδικούς, ενώ ανάφερε πως η διαφήμιση από δημοσιογράφους είναι κάτι συνηθισμένο που βοηθά τη βιωσιμότητα των Μέσων.
---
Γενική συνέλευση στη SportDay

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εκδοτικής εταιρείας Sportday στις 21 Μαΐου με θέμα την αλλαγή της έδρας της, από την Καλλιθέα στην Κάντζα, την εκλογή νέου ΔΣ και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
---
Και ραδιόφωνο από το ΑΠΕ

Ραδιοφωνική συνεργασία ΑΠΕ - Helexpo ΔΕΘ. To Αθηναϊκό πρακτορεία ειδήσεων συμφώνησε να αναλάβει τη διοργάνωση κοινών δράσεων προβολής στο εξωτερικό και τη διεκδίκηση, από κοινού, έργων προβολής και δημοσιότητας (π.χ., από δήμους και περιφέρειες), καθώς και η δυνατότητα χρήσης και μετάδοσης από το Radio ΔΕΘ 104,9 προγραμμάτων του ΑΠΕ και δελτίων ειδήσεων.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου