Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

O Θρύλος για μια ακόμη φορά
στον τελικό του Final 4

Σε έναν αγώνα θρίλερ γονάτισε την ΤΣΣΚΑ με 70-68! – Πάλεψαν ως το τέλος οι παίκτες του Ολυμπιακού, πίστεψαν στη νίκη και με ηγέτη τον Kill Bill έκαναν το θαύμα.
---
2ωρη στάση εργασίας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ
στις 18/5 και συνέλευση εργαζομένων
στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στις 14.00

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας από τις 14.00 έως τις 16.00 της Δευτέρας, 18 Μαΐου 2015, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση σχετικά με τις πρόσφατες απολύσεις. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).
---
Υποχρεώσεις 194 εκατ. ευρώ

Ζημιογόνα δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ αλλά και η διαφημιστική αγορά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι υποχρεώσεις των διαφημιστικών εταιρειών ξεπερνούν τα 194 εκατ. ευρώ, υποχρεώσεις που οφείλονται κυρίως σε τράπεζες και ΜΜΕ.
---
Η κρίση έπληξε
την ελευθερία του Τύπου
στην Ελλάδα

Ανήκουμε στις «μερικώς ελεύθερες» χώρες!

Κατά 21 μονάδες υποχώρησε η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, από το 2010 μέχρι και το 2014, σύμφωνα με την έκθεση του αμερικανικού οργανισμού Freedom House.

Η ερευνήτρια για την Ευρώπη Έλεν Αγκέκιαν αποδίδει τη δραματική αυτή υποχώρηση της ελευθερίας του Τύπου, που είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως, στην οικονομική κρίση, η οποία αύξησε τα προβλήματα στο περιβάλλον λειτουργίας των ΜΜΕ. Τόνισε, μάλιστα, ότι «η Ελλάδα ξεκίνησε από ένα πολύ καλό επίπεδο πριν από πέντε χρόνια, το 2011 βρισκόταν στον αριθμό 30, που είναι εντός του ορίου των “ελεύθερων” χωρών. Ούτε και έχει σήμερα πολύ κακό σκορ, γύρω στο 50 θεωρείται σεβαστό σκορ για τις “μερικώς ελεύθερες χώρες”».
---
Συνάντηση
Παππά - Κωνσταντοπούλου
για την ΕΡΤ

Συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου απόψε στο Κοινοβούλιο. Θέμα της, η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη και ο ορισμός των ημερομηνιών της ακρόασης των μελών της νεάς διοίκησης της ΕΡΤ.
---
Εξώδικο και αγωγή στο Νικολόπουλο

Εξώδικο από την εταιρεία «Καθημερινές Εκδόσεις» και αγωγή από το Δημήτρη Μελισσανίδη έλαβε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Στο εξώδικο της εκδοτικής εταιρείας που εκδίδει την «Καθημερινή» αναφέρεται στο πρόσφατο ομολογιακό ενυπόθηκο δάνειο των 36 εκατ. ευρώ. Απευθυνόμενη προς το βουλευτή υποστηρίζει πως δεν είναι αληθές το περιεχόμενο των καταγγελιών του και υποστηρίζει πως με τον τρόπο αυτό «σωρεύεται αθέμιτο βάρος» στην εκδοτική εταιρεία, καλώντας τον να ενημερωθεί «για τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία».

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου