Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

... η "Εφ.Συν." για την αποχώρηση Ν. Ασημακόπουλου ...

*
***
*

Η αλήθεια για μια αποχώρηση


Στην «Εφ.Συν.» της 9-10/5 δημοσιεύτηκε κείμενο του Νίκου Ασημακόπουλου το οποίο φωτογράφιζε τον συνάδελφο της «Αυγής» Στ. Καπάκο με τον χαρακτηρισμό «κομματική σαβούρα» που θα «φορτωθεί στο καράβι» της ΕΡΤ. Ο συντάκτης του κειμένου ισχυρίστηκε ότι δεν εννοούσε τον Στ. Καπάκο και κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για να αποκατασταθεί ο θιγόμενος.

Αυτό δεν έγινε και ο διευθυντής Νικόλας Βουλέλης με σημείωμά του στις 13/5 αποδοκίμασε επωνύμως την πράξη του Ν. Ασημακόπουλου. Ο ίδιος ο Ν. Ασημακόπουλος, που ενημερώθηκε για το κείμενο του διευθυντή, πριν αυτό δημοσιευτεί, τού ζήτησε να αλλάξει μία λέξη, κάτι που έγινε αποδεκτό. Ο Ν. Ασημακόπουλος κλήθηκε πάλι να δώσει διευκρινίσεις ή να απαντήσει δημοσίως στο σημείωμα της Διεύθυνσης, αλλά δεν το έκανε.

Το απόγευμα της 15/5 ανάρτησε στον πίνακα των ανακοινώσεων της «Εφ.Συν.» και στο εσωτερικό ηλεκτρονικό δίκτυο της εφημερίδας μας -χωρίς να ενημερώσει τη Διεύθυνση- κείμενο με τίτλο «Ο “αριστερός” φασισμός του διευθυντή». Την επομένη, 16/5, ο ίδιος έστειλε σε ιστότοπο του Διαδικτύου το κείμενό του αυτό, με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για κείμενο «που δεν δημοσιεύτηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο οποίο δηλώνει ότι με μεγάλη του λύπη αναγκάζεται να αποχωρήσει από την εφημερίδα.

Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού και το Δ.Σ. της Εταιρείας «Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» αποδοκίμασαν την ενέργεια του Ν. Ασημακόπουλου να αναρτήσει στο Διαδίκτυο κείμενο με βαρύτατο υβριστικό τίτλο, που προσβάλλει βαθιά όχι μόνο τον διευθυντή, αλλά όλους τους εργαζομένους στην «Εφ.Συν.». Ταυτόχρονα έκαναν αποδεκτή την παραίτηση του Ν. Ασημακόπουλου.

Η «Εφ.Συν.» όπως έχει αποδείξει στα δυόμισι χρόνια της κυκλοφορίας της δεν λογοκρίνει κείμενα των συντακτών της, αντίθετα υπερασπίζεται πάντα την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι υπήρξε μια οικειοθελής αποχώρηση, η οποία δεν έχει σχέση με τα προσχήματα που επιστρατεύτηκαν για να τη διαφημίσουν.

Η «Εφ.Συν.» συνεχίζει αταλάντευτη τον δρόμο της ως ανεξάρτητη, συνεταιριστική εφημερίδα, ενισχύοντας καθημερινά τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει σφυρηλατήσει με τις χιλιάδες των αναγνωστών της.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου