Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

... αύξηση ΜΚ στο Mega για την "τρίτη θέση" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
«Διστακτικοί» Μπόμπολας και Ψυχάρης
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
15,1 εκατ. ευρώ στο Mega
Στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων


Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15,1 εκατ. ευρώ στην Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega), αποφασίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων, προκειμένου «να μην πέσει το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού στην τρίτη θέση» όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Ανδρεούλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τιμή διαθέσεως θα καθοριστεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της εταιρείας κατά το χρόνο της αποκοπής του δικαιώματος προτιμήσεως. Οι νέες μετοχές θα διατεθούν στους παλαιούς μετόχους, με δικαίωμα προτιμήσεως, σε αναλογία μίας νέας μετοχής ανά δύο παλαιές.

Πρόκειται για τη δεύτερη κεφαλαιακή ενίσχυση του τηλεοπτικού σταθμού σε δύο χρόνια και αυτή τη φορά επικρατεί κλίμα αβεβαιότητας καθώς οι μεγαλομέτοχοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να χώσουν κι’ αλλο το χέρι στην τσέπη, πριν δουν τι θα γίνει συνολικά με την οικονομία τις χώρας και τις διαπραγματεύσεις, αλλά και πριν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο τηλεοπτικό τοπίο, σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα.

Τόσο η «Πήγασος» του Μπόμπολα (το 32,7% της Τηλέτυπος), όσο και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (το 22,1% του κεφαλαίου) κρατούν στάση αναμονής εν όψει των εξελίξεων και διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.

Ανακοίνωση της Πήγασος: «Λαμβανομένων υπ” όψιν και των οικονομικών συνθηκών, η μέτοχος Πήγασος Εκδοτική ΑΕ δήλωσε την επιφύλαξή της ως προς τη μερική ή ολική άσκηση του δικαιώματος προτιμήσεως, σε κάθε περίπτωση επιφυλασσομένη να επαναπροσδιορίσει την πρόθεσή της προ της ενάρξεως της περιόδου διαπραγματεύσεως των δικαιωμάτων στο Χρηματιστήριο».

Ανακοίνωση ΔΟΛ: «Η μέτοχος ΔΟΛ Α.Ε. δήλωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση της μη σημαντικής μεταβολής των οικονομικών συνθηκών και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, επιφυλασσομένη, όμως, να επαναβεβαιώσει τη στάση της σε κάθε περίπτωση, πριν από την έναρξη της περιόδου διαπραγματεύσεως των δικαιωμάτων στο Χρηματιστήριο».

Ως εκ τούτου η πορεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ παραμένει ανοιχτή και αβέβαιη, τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο με τετράμηνο.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου