Τρίτη 12 Μαΐου 2015

... η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου για υπογραφή ΣΣΕ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ


Δελτίο Τύπου

Σήμερα, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, με εκπροσώπους του ΣΕΒ, του ΣΕΜΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, με σκοπό την διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέων Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στην χαρτοβιομηχανία και την εκτυπωτική βιομηχανία.

Εκεί αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά, ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι τεράστιο εμπόδιο για την σύναψη συμφωνίας, αφού δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα τήρησης της Συλλογικής Σύμβασης σε επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι υπάρχουσες εργοδοτικές οργανώσεις να εκπροσωπούν στην ουσία μια μειοψηφία των Κλάδων.

Από τη μεριά του ο ΣΕΒ, επικαλέστηκε αυτό το νομικό πλαίσιο και πρότεινε να περιμένουμε τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.

Πέρα από αυτό όμως φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι η επιλογή των εργοδοτών της εκτυπωτικής βιομηχανίας (ΣΕΜΕΕ), είναι να ρίξουν τα μεροκάματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα τάρταρα, αφού αξίωσή τους ήταν «να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από το μηδέν». Δηλαδή βάση διαπραγμάτευσης να είναι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση των 586 €.

Εμείς κάναμε ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση και από κανένα νόμο, αφού και η σημερινή κυβέρνηση και οι νόμοι της κινούνται στην ίδια κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, που απαιτεί εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα.

Τις θέσεις της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων, στήριξαν με την παρουσία τους εργαζόμενοι του Κλάδου που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. Έδωσαν το μήνυμα ότι η ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων, που πρέπει να κάνουν το ζήτημα της υπογραφής των Συλλογικών Συμβάσεων, δική τους υπόθεση.

Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη. Ήδη, η Ομοσπονδία, τα σωματεία του Κλάδου έχουν ξεκινήσει μαζικές διαδικασίες, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με σκοπό να έρθει το ζήτημα σε πρώτη προτεραιότητα. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της οργάνωσης του αγώνα.

Κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, τη λογική του μικρότερου κακού, διεκδικούμε την ανάκτηση των απωλειών στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού
στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη
σε τροχιά κλιμάκωσης με απεργία.

Αγωνιστικά


Το Δ.Σ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου