Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

... η "Ανασυγκρότηση" παίρνει μέρος στις εκλογές της ΕΤΗΠΤΑ ...

*
Ανασυγκρότηση
Τεχνικών Τύπου Αθήνας
***
*
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
για την
Ανασυγκρότηση
των
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ - (ΕΤΗΠΤΑ)


Η Εκλογο - Απολογιστική Γενική Συνέλευση, στις 17/5, νομίζουμε ότι απέδειξε περίτρανα την ανάγκη να υπάρξει μια εκ βάθρων αλλαγή σ' όλα όσα έχουν φέρει τον κλάδο των Τεχνικών Τύπου ένα σκαλοπάτι πριν από τη διάλυσή του.

Η απερχόμενη πλειοψηφία της σημερινής διοίκησης, αποδείχτηκε - και εκ του αποτελέσματος - όχι απλώς κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και καταστροφική.

Καταστροφική κύρια σε ό,τι αφορά τη συνοχή των συναδέλφων, στο απαιτούμενο αγωνιστικό φρόνημα ως βασική προϋπόθεση για μια στοιχειώδη αντίσταση στη λαίλαπα των εργοδοτικών απαιτήσεων.

Αναδείχτηκε ως η ενδοτικότερη πλειοψηφία ΔΣ στην ιστορία του κλάδου...

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι

  1. έδωσαν τη συγκατάθεσή τους - "οικειοθελώς" - να δοθούν τα διαθέσιμα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στην ΤτΕ, έχοντας μάλιστα την εμπειρία της αντίστοιχης καταστροφικής πράξης - λεηλασίας (PSI κ.λπ.) για τα χρήματα των ασφαλισμένων τα προηγούμενα χρόνια...
  2. καμία ενέργεια - έστω "ακαδημαϊκού" χαρακτήρα - δεν έγινε προς την κατεύθυνση της υπογραφής ΣΣΕ
  3. η τεράστια - για τα οικονομικά μας μεγέθη - απώλεια εσόδων από το αγγελιόσημο και ο ανεπαρκής έως μη σύννομος "εισπρακτικός μηχανισμός", που χρηματοδοτείται και από την επαγγελματική μας οργάνωση, δεν έγινε ποτέ αντικείμενο, έστω, προβληματισμού από την ευκαιριακή πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ.
  4. η θέση της Ένωσης ανάμεσα στα όμορα επαγγελματικά σωματεία έχει υποβαθμιστεί δραματικά και εν πολλοίς έχει καταστεί "συμπληρωματική" επιτήδειων συνδικαλιστών, που εξυπηρετούν αλλότρια οικονομικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα... 
Ο "κατάλογος" των πράξεων ή παραλείψεων αυτής της ευκαιριακής πλειοψηφίας θα κάλυπτε σελίδες ολόκληρες, αλλά το ζητούμενο σ' αυτή την συγκυρία είναι το πώς θα σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πορεία.

Ήδη, οι συνάδελφοι της μειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ, έχουμε κάνει κινήσεις τέτοιες και τόσες - παραστάσεις, επιστολές, εξώδικες διαμαρτυρίες - που και θα συνεχιστούν και στοχεύουν στην αναζήτηση ευθυνών απ' όλους όσοι μετείχαν ή μετέχουν σε πράξεις απαξίας και υποβάθμισης των κόπων εργαζομένων και συνταξιούχων Τεχνικών Τύπου.


Κανένας και καμία, σ' όποια θέση κι αν ευρίσκονται, δεν θα μείνει στο απυρόβλητο...

Συνάδελφοι,

Η θέση της Ένωσής μας έχει καταστεί οριακή, απ' όλες τις απόψεις: Συνδικαλιστικά, Οικονομικά, Εργασιακά, Ασφαλιστικά

Ή κάνουμε ΤΩΡΑ μια προσπάθεια ανάταξης συντονισμένη, με γνώση και θέληση, ή παραμένουμε σε μια κατάσταση σταδιακής αποσύνθεσης και διάλυσης.

Οι υποψήφιοι, νέοι και παλιοί, της "Ανασυγκρότησης" των Τεχνικών Τύπου - σε κάθε περίπτωση - θα συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει και συνοψίζεται στην επαναφορά των αυτονόητων: 


  • Δουλειά - Αξιοπρέπεια για τους εν ενεργεία συναδέλφους
  • Σύνταξη - Αξιοπρέπεια για τους απόμαχους
Αυτοί είναι οι δύο άξονες που οριοθετούν τη συνδικαλιστική μας ύπαρξη

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι

ΕΙΣΤΕ η δύναμή μας

ΕΙΣΤΕ οι κλειδοκράτορες της "Αριστείδου"

ΕΜΕΙΣ είμαστε οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι σ' όλους σας...

ΕΣΕΙΣ αποφασίζετε!..
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου